17:26 26.09.2014

Голова Харківської облради готовий зібрати позачергову сесію для ухвалення програми тероборони, якщо її буде профінансовано

2 хв читати
Голова Харківської облради готовий зібрати позачергову сесію для ухвалення програми тероборони, якщо її буде профінансовано

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов готовий зібрати позачергову сесію, якщо обласна державна адміністрація доопрацює програму територіальної оборони та передбачить під неї реальне фінансування.

"Я зберу позачергову сесію Харківської обласної ради, але зберу її лише після того, коли чиновники обласної державної адміністрації, якщо вони на щось здатні, підготують відповідний проект рішення... без помилок... Не наміри, а з реальним фінансуванням на ці дуже важливі дії", - сказав С.Чернов на прес-конференції в п'ятницю.

Він зазначив, що проект програми, внесений Харківською облдержадміністрацією на чергову сесію, містив помилки, зокрема, в кошторисі передбачуваних витрат на реалізацію заходів тероборони було зазначено суму 8 млрд грн, а не 8 млн грн, як було написано в пояснювальній записці. "Мільярди ми в обласному бюджеті не можемо. Мільйони можемо. І те, важко нам це все зробити", - сказав С.Чернов.

Він також наголосив, що обладміністрація не запропонувала облраді внести до обласного бюджету зміни, що дають змогу профінансувати цю програму.

"Дуже цинічно приймати документи і не виділяти коштів, тобто не планувати виконання цієї програми... Документ (було внесено до облради - ІФ) з метою справити позитивне враження на керівництво держави, ввести в оману територіальну громади і - найголовніше - ввести в оману людей, які виконують свій обов'язок та воюють на передовій", - сказав С.Чернов.

"Сьогодні формують громадську думку про те, що депутати облради не виділили коштів. Депутатам облради не пропонували виділяти кошти на ці цілі", - наголосив він.

"Ці програми не повинні стати документами для розкрадання коштів. Вони мають бути спрямовані на реалізацію тих завдань, які сьогодні потрібні і регіону для територіальної оборони, і країні. Тут має бути все прозоро. Більшість у Харківській обласній раді змусить чиновників обласної державної адміністрації виділити на цю програму кошти", - додав С.Чернов.

Як повідомлялося, в четвер Харківська облрада не підтримала програми заходів територіальної оборони, яка передбачала забезпечення формування та утримання підрозділів територіальної оборони (зокрема батальйону територіальної оборони та додаткового батальйону територіальної оборони), виділення та підготовку місць для зберігання зброї і боєприпасів та розміщення особового складу, забезпечення заходів бойового злагодження та бойової підготовки особового складу підрозділів територіальної оборони, а також усебічне матеріально-технічне забезпечення заходів територіальної оборони.

Проти ухвалення програми виступили деякі депутати Партії регіонів.

Пізніше голова Харківської обладміністрації Ігор Балута звинуватив депутатів у саботажі програм, спрямованих на підвищення обороноздатності регіону, та заявив, що оцінку їхнім діям мають дати правоохоронні органи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА