14:55 02.10.2014

Питання призову в Україні залишається відкритим - Гелетей

2 хв читати
Питання призову в Україні залишається відкритим - Гелетей

Питання проведення осіннього призову військовослужбовців строкової служби є актуальним на сьогодні, проте рішення залежатиме від ситуації на Донбасі, заявляє міністр оборони України Валерій Гелетей.

"Нині це питання стоїть руба. Ситуація на Донбасі впливатиме на наші рішення, але ми готуємося (до різного розвитку подій - ІФ)", - сказав глава Міноборони на брифінгу в Києві в четвер, відповідаючи на запитання, чи буде оголошено осінній призов і коли можна очікувати відповідного указу президента.

Водночас міністр зазначив, що питання проведення четвертого етапу мобілізації наразі не розглядається, оскільки в зоні проведення антитерористичної операції триває перемир'я. "Але ми маємо готуватися до найгіршого", - наголосив В.Гелетей.

Як повідомлялося, 28 серпня заступник секретаря РНБО Михайло Коваль заявив, що РНБО ухвалила рішення відновити з осені цього року призов на строкову службу до Збройних сил України. При цьому він зауважив, що військовослужбовців-строковиків не залучатимуть до виконання бойових завдань у зоні АТО.

Останній призов до ЗСУ відбувся восени 2013 року. Навесні 2014 року, згідно з раніше ухваленим рішенням, призов залишався лише до Внутрішніх військ МВС України.

5 травня голова Верховної Ради Олександр Турчинов підписав указ "Про заходи щодо підвищення обороноздатності держави", яким поновлюється призов на строкову військову службу до Збройних сил України. Згідно з текстом указу, призов на строкову військову службу мав бути проведений у травні-липні 2014 року.

Третій етап часткової мобілізації завершився 9 вересня. Під час перших двох мобілізацій відмобілізовано та приведено у військовий стан 53 військові частини Збройних сил України та 18 частин інших відомств. 19 вересня В.Гелетей заявив, що в Україні не виключений четвертий етап часткової мобілізації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА