11:21 06.10.2014

Місія ЄС із перевірки стандартів якості молокопродуктів в Україні є успішною - Держветфітослужба

1 хв читати
Місія ЄС із перевірки стандартів якості молокопродуктів в Україні є успішною - Держветфітослужба

Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України заявляє про успішне завершення місії Європейського Союзу з перевірки стандартів якості українських виробників молочних продуктів.

"Місія відбулася успішно, тому наступний етап - робота над прийняттям остаточного звіту місії та долучення України до списку країн, яким дозволено експорт молока й молочних продуктів до ЄС", - наведено на сайті відомства слова заступника голови Держветфітослужби Віталія Башинського.

Він зазначив, що з метою розширення експорту до європейських країн в Україні поетапно вносили зміни і поправки до національного законодавства, що дало змогу відкрити європейський ринок для виробників риби, м'яса птиці, сухого молока (не придатного до вживання людьми).

Місія фахівців Офісу з питань продовольства та ветеринарії (Food and Veterinary Offfice) Гендиректорату Європейської комісії САНКО прибула до України для перевірки системи контролю в молочній галузі наприкінці вересня. Передбачалися пізніші аналогічні місії щодо виробництва свинини та яловичини.

Як повідомлялося, у вересні Україна ухвалила закон про гармонізацію законодавства у сфері безпеки та якості харчових продуктів із стандартами ЄС. Також було ухвалено закон про обов'язкову ідентифікацію та реєстрацію худоби для простеження походження м'ясомолочної продукції відповідно до вимог європейського законодавства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА