13:15 07.10.2014

Понад 110 вантажівок з гуманітарною допомогою від Німеччини для переселенців із Донбасу перетнули держкордон України - Порошенко

2 хв читати
Понад 110 вантажівок з гуманітарною допомогою від Німеччини для переселенців із Донбасу перетнули держкордон України - Порошенко

Під час телефонних консультацій президента України Петра Порошенка з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель глава Української держави зазначив, що 112 вантажівок із гуманітарною допомогою від ФРН для постраждалих жителів Донбасу вже перетнули держкордон України.

"Петро Порошенко подякував Ангелі Меркель за відправку в Україну гуманітарної допомоги. Він повідомив, що 112 вантажівки з гуманітарною допомогою для потерпілих на Донбасі вже перетнули український кордон і прямують до Києва", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті президента в понеділок увечері.

За інформацією прес-служби Державної служби з надзвичайних ситуацій, відповідно до протоколу за результатами наради з питань технічного забезпечення ввезення на територію України гуманітарного вантажу з ФРН під головуванням віце-прем'єра України Володимира Гройсмана, одержувачем німецької гуманітарної допомоги визначено ДСНС.

"ДСНС України координує також діяльність міжвідомчої робочої групи з питань супроводу і реалізації гуманітарної допомоги", - йдеться в повідомленні.

Вантаж із Німеччини супроводжує парламентський держсекретар Федерального міністерства економічної співпраці та розвитку Ганс-Йоахим Фухтель.

Раніше влада Харкова повідомляла, що гуманітарна допомога для переселенців, закуплена на кошти уряду Німеччини, прибуде до Харкова 14 жовтня.

Передбачається, що до Харкова прибудуть 25 вантажівок місткістю 22 тонни й 10 вантажівок - до 10 т.

Офіційна передача гуманітарного вантажу відбудеться 14 жовтня під час візиту до Харкова міністра економічної співпраці та розвитку Німеччини Герда Мюллера.

Для потреб переселенців із Донбасу буде передано одяг, постільну білизну, ліжка, шафи, стільці, холодильники, мікрохвильові печі, електроплити, пральні машинки, посуд.

Також планується доставка медичного обладнання та ліків, інструментів і техніки для обслуговування селища з модульних будиночків для переселенців, дизель-генераторів, акумуляторних ламп для укриттів у Харкові.

Наприкінці серпня А.Меркель на зустрічі з П.Порошенком висловила намір Німеччини надати Україні гуманітарну допомогу для внутрішньо переміщених осіб. Уже у вересні Україна отримала офіційного листа від Німецького товариства міжнародної співпраці (GIZ) про надання Україні гуманітарного вантажу.

Упродовж жовтня до України прибуде понад 110 вантажівок із гуманітарною допомогою (зимовий одяг, побутова техніка) й понад 100 вантажівок із технічним обладнанням для побудови трьох транзитних пунктів зі збірних будинків для нетривалого проживання в них людей, тимчасово переміщених із районів проведення антитерористичної операції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА