18:38 07.10.2014

Уряд України затвердив порядок оформлення та видачі довідки про взяття на облік вимушених переселенців

2 хв читати

Кабінет Міністрів України затвердив порядок оформлення та видачі довідки про взяття на облік особи, яка переміщається з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції.

Це закріплено в постанові Кабміну №509 від 1 жовтня 2014 року.

Згідно з документом, для отримання довідки повнолітня особа, яка переміщується, звертається особисто або через законного представника із заявою про взяття на облік, форму якої затверджує Міністерство соціальної політики, до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення.

Для отримання довідки про взяття на облік неповнолітніх дітей, які переміщуються без батьків або членів сім'ї, заяву подає їхній опікун чи піклувальник або ж законний представник.

Прийняття заяв та видача довідок про взяття на облік можуть здійснюватися в місцях проживання осіб, які переміщуються, працівниками житлово-експлуатаційних організацій або уповноваженими особами, визначеними виконавчими органами сільських і селищних рад, за погодженням з уповноваженим органом. За результатами проведеної роботи працівники житлово-експлуатаційних організацій та уповноважені особи подають щотижня уповноваженому органу звіт

Заявнику може бути відмовлено у видачі довідки, якщо: відсутні обставини, що спричинили переміщення особи з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО; втрачені або викрадені документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, до їх відновлення.

У разі відмови у видачі довідки на вимогу заявника письмово повідомляється про підстави для такої відмови.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА