16:26 08.10.2014

Group DF оскаржить рішення Кабміну про заборону газу з ПСГ

2 хв читати
Group DF оскаржить рішення Кабміну про заборону газу з ПСГ

Підприємства Group DF, яким належить газ у підземних сховищах газу (ПСГ) "Укртрансгазу", оскаржать постанову Кабінету міністрів від №488 від 29 вересня про заборону підприємствам-виробникам мінеральних добрив використовувати газ із ПСГ і газ українського видобутку до закінчення осінньо-зимового періоду або до особливого рішення уряду.

"Наші підприємства, що є власниками газу в ПСГ, подають до суду на це рішення Кабінету Міністрів", - повідомив директор Group DF Борис Краснянський журналістам у середу.

Він уточнив, що підприємствам Group DF належить близько 4 млрд куб. м газу в ПСГ, і уряд не звертався до групи по консультації перед ухваленням постанови.

За словами глави Group DF, позов планують подати вже цього тижня.

Б.Краснянський доволі високо оцінив шанси на позитивне рішення суду, оскільки, на його думку, рішення Кабміну "абсолютне незаконне і нехтує право приватної власності".

Як уточнили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Group DF, попри рішення уряду групі поки що вдається підтримувати роботу двох заводів - черкаського "Азоту" й "Рівнеазоту".

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у середу знову заявив, що уряд в умовах дефіциту газу тимчасово блокуватиме доступ хімічних підприємств до накопичених ними запасів у ПСГ і до закупівель українського газу, проте готовий забезпечити транспортування імпортного газу.

Активи Group DF в азотній хімії об'єднує Ostchem. До них входять "Концерн Стирол" (Горлівка, Донецька обл.), "Азот" (Черкаси), "Північнодонецьке об'єднання Азот" (Луганська обл.), "Рівнеазот" (усе - Україна), "Нітроферт" (Естонія), "ТаджикАзот". Через події на Донбасі "Північнодонецьке об'єднання Азот" і "Концерн Стирол" було зупинено ще в травні цього року з міркувань безпеки, й вони досі не відновили свою роботу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА