09:31 09.10.2014

Євромайдан є серед фіналістів на премію Сахарова - представництво ЄС в Україні

1 хв читати
Євромайдан є серед фіналістів на премію Сахарова - представництво ЄС в Україні

Український протестний рух 2013-2014 рр. Євромайдан потрапив до числа фіналістів на отримання премії ім. Андрія Сахарова "За свободу думки".

Як повідомляється на сторінці у "Твіттері" представництва ЄС в Україні, окрім Євромайдану кандидатами на цю премію також є конголезький лікар-гінеколог Дені Мюквеге та азербайджанською правозахисницею Лейлою Юнус.

Згідно з інформацією європейських ЗМІ, Євромайдан як конкурсанта запропонував член Європейського парламенту Яцек Саріуш-Вольський.

Лауреата премії буде визначено 16 жовтня.

Премія в пам'ять про радянського і російського правозахисника, академіка Андрія Сахарова "За свободу думки" була заснована в 1988 році.

Європарламент присуджує її окремим людям або колективам, які в усьому світі ведуть боротьбу на захист прав людини і основоположних свобод.

Премію в EUR 50 тис вручають наприкінці року на пленарному засіданні Європарламенту у дні чергової річниці прийняття Загальної декларації прав людини Генеральною асамблеєю ООН в 1948 році.

Перша премія ім. Сахарова була присуджена колишньому президенту ПАР Нельсону Манделі, серед лауреатів були генсек ООН Кофі Аннан (2003 р.), білоруський опозиціонер Олександр Мілінкевич (2006 року), активісти "арабської весни" (2011).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА