17:30 09.10.2014

Уряд України ввів держрегулювання у сфері транспортування газу у рамках третього енергопакета ЄС - "Нафтогаз"

2 хв читати
Уряд України ввів держрегулювання у сфері транспортування газу у рамках третього енергопакета ЄС - "Нафтогаз"

Кабінет Міністрів постановою №510 від 3 вересня "Про вдосконалення державної політики у сфері регулювання діяльності з транспортування природного газу магістральними трубопроводами територією України" ввів державне регулювання у сфері транспортування газу територією країни, повідомляє НАК "Нафтогаз України".

"Ухвалення такої постанови дозволить зміцнити українську позицію в переговорному процесі з ВАТ "Газпром" та привести договірні відносини щодо транзиту газу у відповідність до норм третього енергетичного пакета ЄС, імплементувати який Україна має до 1 січня 2015 року", - йдеться в повідомленні прес-служби "Нафтогазу" в четвер.

Компанія наголошує, що таке рішення повністю відповідає правилам Європейського енергетичного співтовариства, до якого Україна приєдналася в 2011 році.

Документ, зокрема, передбачає затвердження тимчасового порядку формування тарифів на транспортування газу на основі тарифної системи "вхід/вихід" для точок входу та виходу газу, розташованих на державному кордоні України.

"Тимчасовим порядком передбачено встановлення тарифів на транспортування газу територією України на період із 1 листопада по 31 грудня 2014 року. Зазначені тарифи встановлюються у доларах США. При цьому замовники послуг здійснюватимуть оплату за тарифами для точок входу і виходу газу та окремо будуть компенсувати обсяги природного газу на виробничо-технологічні витрати газотранспортному підприємству", - уточнює "Нафтогаз".

НАК зазначає, що постанова базується на принципах рівних умов доступу до української ГТС, недискримінаційності, економічної обґрунтованості та прозорості.

"Прийняття постанови дозволить сформувати конкурентоспроможний ринок газу, здійснювати ефективну експлуатацію газотранспортної системи України та її подальший розвиток для інтеграції національного ринку природного газу до ринку Європейського Союзу", - зазначено в повідомленні "Нафтогазу".

Водночас текст постанови №510 від 3 вересня на сайті уряду наразі відсутній.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА