15:54 17.10.2014

Льотчицю Савченко в інституті ім.Сербського катують - адвокат

2 хв читати
Льотчицю Савченко в інституті ім.Сербського катують - адвокат

Адвокат Микола Полозов заявляє, що українську льотчицю Надію Савченко в інституті ім.Сербського, куди її доставили на психіатричну експертизу, позбавляють сну.

"Зустрівся з Надією Савченко в інституті Сербського. Одразу скажу, умови для зустрічей із захисниками жахливі і суперечать Європейській конвенції. Не забезпечується конфіденційне спілкування із захисниками. Говорив з нею через скло в присутності п’ятьох співробітників ФСВП, включаючи полковника", - написав він на своїй сторінці в "Твіттері" в п'ятницю.

"В інституті Сербського Надію позбавляють сну. Всю ніч в отворі дверей сидить співробітник ФСВП і стежить за нею. Ми розцінюємо це як тортури", - додав він.

Адвокат також зазначив, що слідчий вимагав від мами льотчиці умовити її "відмовитися від нинішніх адвокатів і взяти лояльних".

М.Полозов також повідомив, що Н.Савченко забороняють писати не тільки листи, а й готувати папери до суду.

Н.Савченко брала участь в подіях на сході України в складі добровольчого батальйону "Айдар": допомагала бійцям батальйону, виносила з поля бою поранених. У червні потрапила в полон до бойовиків під м.Щастя Луганської області.

8 липня стало відомо, що Н.Савченко утримують у Росії в Воронезькому СІЗО (РФ). Проти неї було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, згодом його продовжили до 30 жовтня. 24 вересня адвокат Н.Савченко Марк Фейгін повідомив, що його підзахисну етапували з воронезького СІЗО і вона наразі перебуває в московському СІЗО-6.

Слідство наполягло на проведення стосовно заарештованої психіатричної експертизи.

Н.Савченко не визнає провину і заявляє, що її викрали з України.

Н.Савченко очолює партійний список партії "Батьківщина" на позачергових парламентських виборах в український парламент, які відбудуться 26 жовтня. Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко і представники Парламентської асамблеї Ради Європи 13 жовтня планували спостерігати за перебігом чергового судового засідання у справі Н.Савченко в Росії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА