18:08 17.10.2014

Влада Києва планує обладнати на в'їздах до міста 5 транспортних вузлів для пересадки з приміського на міськтранспорт

2 хв читати
Влада Києва планує обладнати на в'їздах до міста 5 транспортних вузлів для пересадки з приміського на міськтранспорт

Міська влада Києва почала роботу над визначенням ділянок, де буде облаштовано транспортно-пересадочні вузли для трансферу пасажирів із приміського та міжміського транспорту на метрополітен і наземний міський транспорт.

"Нині у місті працює лише один сучасний транспортно-пересадочний вузол, який забезпечує інтеграцію міжміського та приміського транспорту з міським - пересадочний вузол "Видубичі", який забезпечує швидку і зручну пересадку для автобусів і маршруток із дніпропетровського і кіровоградського напрямків - траси Н-01 і Р-01. І надалі ми плануємо створити такі центри на п'яти в'їздах до столиці", - цитує прес-служба Київської міськдержадміністрації радника її голови з питань транспорту Олександра Каву.

Водночас, за його словами, особливу увагу планується приділити повідомленням із міст-супутників Києва, з яких щодня до столицю на роботу їздять сотні тисяч людей.

"Такі транспортно-пересадочні вузли дадуть змогу оптимізувати транспортний трафік у столиці. Люди доїжджатимуть до Києва на приміському та міжміському транспорті до пересадочних вузлів, які будуть інтегровані зі станціями метрополітену і зупинками наземного міського транспорту. Таким чином, ми зможемо розвантажити столичні дороги в центрі міста, адже нині в столицю щодня в'їжджають в середньому 12 тисяч приміських та міжміських автобусів та маршруток", - пояснив він.

При цьому радник голови КМДА додав, що на сьогодні переважна більшість наявних у місті автостанцій не забезпечують швидку і якісну пересадку, що призвело до виникнення стихійних зупинок і місць відстою приміських та міжміських автобусів та маршруток.

О.Кава також нагадав, що мер Києва Віталій Кличко звернувся до керівництва Київської облдержадміністрації з пропозицією провести конкурс на організацію перевезень приміськими маршрутами, термін дії яких закінчився. Це дасть змогу впорядкувати рух приміських та міжміських маршруток автодорогами столиці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА