09:54 26.10.2014

У день виборів в Україні проведуть кілька екзитполів

2 хв читати
У день виборів в Україні проведуть кілька екзитполів

У день голосування на виборах депутатів Верховної Ради України буде проведено кілька екзитполів - опитувань виборців на виході з виборчих дільниць.

Національний екзитпол-2014 має намір провести консорціум "Національний екзитпол-2014", до складу якого входять Фонд "Демократичні ініціативи ім.І.Кучеріва", Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) та Український центр економічних і політичних досліджень ім.О.Разумкова.

Інтерв'юери мають намір опитати близько 17 тис. респондентів, залежно від явки виборців, загалом на 400 виборчих дільницях.

У середньому на кожній виборчій дільниці 2-3 людини опитають приблизно 45 виборців. Загалом буде задіяно близько тисячі інтерв'юерів. За даними організаторів екзитполу, похибка вибірки не перевищить 2,5% для лідерів передвиборчих перегонів і буде в межах 0,5-1% для інших партій.

Результати Національного екзитполу-2014 оприлюднять на прес-конференції 26 жовтня після закриття виборчих дільниць о 20.01 (дані, зібрані станом на 18.00), о 23.00 оновлені дані за результатами всього дня голосування.

Крім того, екзитпол "Україна. Парламентські вибори-2014" проведуть Центр "Соціальний моніторинг" та Український інститут соціальних досліджень ім. Яременка на замовлення українського загальнонаціонального телеканалу "Інтер".

Під час цього екзитполу буде опитано близько 20 тис. виборців на 400 виборчих дільницях.

Опитування виборців у день виборів відбуватиметься методом самостійного заповнення міні-анкет, з імітацією процедури таємного голосування. Респондент самостійно зазначає, за яку партію він проголосував, і надає основні соціально-демографічні характеристики.

Попередні результати (станом на 18.00) оголосять о 20.00, одразу після закриття виборчих дільниць у випуску проекту "Подробиці тижня" телеканалу "Інтер. Уточнені дані станом на 20.00 будуть оприлюднені після 22.00.

Екзитполи запланували також соціологічна група "Рейтинг" за підтримки уряду Канади, Міжнародного Республіканського інституту, спільно з компанією з дослідження громадської думки Baltic Surveys / The Gallup Organization (Вільнюс, Литва).

Крім того, компанія TNS на замовлення телеканалу "1+1" проведе "всеукраїнський екзитпол".

Свій екзитпол такожпроведе "Савік Шустер студія".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА