11:09 30.10.2014

Міліція відкрила кримінальну справу у зв'язку з пожежею в кінотеатрі "Жовтень" у Києві

2 хв читати
Міліція відкрила кримінальну справу у зв'язку з пожежею в кінотеатрі "Жовтень" у Києві

Міліція відкрила кримінальне провадження за статтею про умисне пошкодження майна у зв'язку з пожежею кінотеатру "Жовтень" на Подолі.

"Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 КК (умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу, вибуху)", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі ГУМВС України в Києві.

У главку звернули увагу, що це попередня кваліфікація.

Наразі до міліції ще не надійшли висновки від управління ДСНС щодо пожежі.

Між тим, мер Києва Віталій Кличко на брифінгу з приводу пожежі у кінотеатрі "Жовтень", також повідомив: "Порушено кримінальне провадження... Ключова річ - встановити причину, щоб не було спекуляцій, і тих, хто відповідальний за це".

Як повідомлялося, пожежа в кінотеатрі "Жовтень" сталася у середу о 21.40, її гасили майже чотири години. Пожежа знищила дах будівлі кінотеатру на площі 300 м. кв Жертв та постраждалих немає. Причини пожежі та розміри збитків встановлюються.

За інформацією ДСНС, пожежники виявили три вогнища загоряння, та всі вони перебували на даху.

Водночас, за інформацією очевидців, причиною загоряння стала димова шашка, кинута невідомими в одному з кінозалів під час показу фільму у рамках кінофестивалю "Молодість".

Мер Києва В.Кличко нагадав, що навколо кінотеатру протягом останніх років тривали суперечки та судові позови і не виключив підпал приміщення. Він заявив про наміри провести у четвер нараду з керівниками профільних відомств столиці про ситуацію навколо "Жовтня" і про якнайшвидше відновлення кінотеатру.

Кінотеатр "Жовтень" відкрився у 1930 році під назвою "Дев'яте Держкіно" і став першим збудованим після Першої світової війни кінотеатром у Києва і першим кінотеатром у межах міста, облаштованому в окремому приміщенні. Будівля кінотеатру побудована в стилі конструктивізм. У 1941 році, після окупації Києва німецькими військами, отримав назву "Глорія", з 1943 має нинішню назву. Після цього неодноразово перебудовувався і розширювався. У 1990-ті роки кінотеатр в будівлі не функціонував, у ньому працював клуб "Аль Капоне".

Нараз кінотеатр "Жовтень" є державним комунальним підприємством, у ньому є 5 залів загальною місткістю 717 місць, у трьох з яких місткістю 22-70 місць регулярно здійснюються покази авторського і фестивального кіно. "Жовтень" - один з двох українських кінотеатрів (разом з іншим столичним кінотеатром "Київ"), прийнятий до міжнародної асоціації європейських кінотеатрів Europa Cinemas. Також у будівлі працюють прес-центр та конференц-комплекс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА