20:09 30.10.2014

Нацбанк із 3 листопада скасував два обмеження щодо оплати імпорту

2 хв читати

Національний банк України (НБУ) скасовує два обмеження на купівлю валюти, що викликали найбільші протести бізнесу: для здійснення розрахунків за імпортними операціями без увезення товарів в Україну та для здійснення платежів за імпортними договорами, за якими продукція була ввезена в Україну та здійснено митне оформлення на підставі ввізної митної декларації, дата оформлення якої перевищує 180 днів.

Як зазначено в повідомленні НБУ на його сайті в четвер, це рішення оформлено постановою правління Нацбанку №685 від 30 жовтня, яке вносить зміни до постанови №540 від 29 серпня та набуває чинності з 3 листопада.

"Водночас з метою забезпечення належного контролю з боку уповноважених банків за операціями резидентів щодо оплати робіт, послуг, права інтелектуальної власності Національний банк України знизив поріг документального підтвердження відповідності контрактних цін на роботи, послуги, права інтелектуальної власності, які є предметом договору резидентів з нерезидентами, кон’юнктурі ринку з EUR100 тис. до EUR50 тис.", - йдеться в прес-релізі центробанку.

НБУ уточнює, що відповідні зміни внесено до його постанови №597 від 30 грудня 2003 року "Про переказування коштів у національній та іноземній валюті на користь нерезидентів за деякими операціями".

Як повідомлялося, НБУ анонсував бізнесу можливість скасування зазначених обмежень минулого тижня у разі погодження з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Ймовірність скасування інших обмежень, введених постановою №540 від 29 серпня та постановою №591, що розширює її, на період до 2 грудня 2014 року, за наявною інформацією, поки що вкрай низька.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

Генштаб ЗС України: На фронті було 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 27 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА