19:33 04.11.2014

Кабмін дозволив "Нафтогазу" розпочати платежі на адресу "Газпрому" - розпорядження

2 хв читати
Кабмін дозволив "Нафтогазу" розпочати платежі на адресу "Газпрому" - розпорядження

Уряд України дозволив НАК "Нафтогаз України" використовувати кошти із $3,1 млрд, зарезервованих на рахунку в НБУ, для проведення розрахунків із ВАТ "Газпром" у рамках угод, підписаних у Брюсселі 30 жовтня.

Відповідне розпорядження №1059 Кабінет Міністрів ухвалив у вівторок та оприлюднив на своєму сайті.

Крім того, Кабмін рекомендував НБУ розглянути питання про зняття з валютного контролю операцій, проведених згідно з пунктом 3 доповнення до контракту між "Нафтогазом України" та "Газпромом" (саме доповнення не оприлюднено з огляду на конфіденційність - ІФ), не пізніше 30 календарних днів від дати ухвалення рішення Арбітражним інститутом Стокгольмської торгової палати в спорі між компаніями або дати остаточного оформлення домовленостей між компаніями в позасудовому порядку.

НБУ також рекомендовано розглянути питання незастосування вимог щодо обов'язкового продажу іноземної валюти першої групи згідно з класифікатором іноземних валют та російських рублів (друга група) до надходжень у вигляді валютної виручки за послуги з транзиту газу через територію України відповідно до контракту між НАК і "Газпромом" для подальшого спрямування цих коштів на проведення розрахунків із постачальниками імпортованого природного газу і на погашення та обслуговування запозичень "Нафтогазу України", залучених під державні гарантії.

У "Нафтогазі" агентству "Інтерфакс-Україна" уточнили, що компанія ще не почала переведення на рахунки "Газпрому" $1,45 млрд, що є однією з умов відновлення постачання російського газу на адресу України.

Як повідомлялося, Росія, Україна та Єврокомісія після п'ятимісячних переговорів підписали зобов’язальний протокол щодо умов відновлення постачання російського газу в Україну до кінця березня 2015 року. Протокол визначає рамки, що забезпечують умови для постачання обсягів газу від ВАТ "Газпром" НАК "Нафтогаз України", необхідних для покриття внутрішнього споживання в Україні на цей період із метою гарантування безпеки постачання.

Україна найближчим часом має перевести на рахунки "Газпрому" $1,45 млрд у вигляді оплати постачання російського газу в листопаді-грудні 2013 року, ще $1,65 млрд за постачання у квітні-червні 2014 року має бути перераховано до кінця грудня поточного року.

Ціна російського природного газу для України в четвертому кварталі 2014 року становитиме близько $378 за 1 тис. куб. м. У першому кварталі 2015 року вона становитиме близько $365 за 1 тис. куб. м. Ціна формуватиметься відповідно до діючої формули контракту з урахуванням знижки у розмірі $100 від скасування мита російським урядом.

Україна листопаді-грудні-2014 має намір купити у РФ 4 млрд куб. м газу. Його вартість з урахуванням ціни $378 становитиме $1,512 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

Шмигаль обговорив із главою МЗС Латвії євроінтеграцію України та конфіскацію російських активів

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА