09:12 07.11.2014

Нарада з питань протезування постраждалих у зоні АТО військових відбудеться в п'ятницю в Адміністрації президента

2 хв читати
Нарада з питань протезування постраждалих у зоні АТО військових відбудеться в п'ятницю в Адміністрації президента

Нарада з питань протезування військовослужбовців, що дістали поранень у зоні проведення антитерористичної операції на сході України, відбудеться в Адміністрації президента України в п'ятницю, 7 листопада, повідомляє прес-служба глави держави.

Нарада відбудеться під головуванням радника президента Ольги Богомолець та за участю волонтерів.

О.Богомолець повідомила, що, за інформацією Міністерства оборони, в Україні за час проведення АТО 55 громадян потребують протезування, з них 46 військових ЗСУ, 2 прикордонники, 3 рятувальники і 4 військових Національній гвардії. Загалом же в Україні отримують протези від 11 до 13 тис. людей на рік.

Коментуючи підписаний президентом закон про виділення додаткових коштів на протезування, радник глави держави розповіла, що в середньому на одного постраждалого виділяється близько 130 тис. грн. "Для нас є надзвичайно важливим введення волонтерів до координаційних груп, які будуть займатися і відслідковувати результати цього протезування, задля уникнення корупційного використання виділених державою грошей, щоб вони контролювали якість виготовлення протезів і своєчасне та адекватне протезування", - зазначила О.Богомолець.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко підписав у четвер закон про внесення змін до державного бюджету на 2014 рік, реалізація якого дасть змогу профінансувати з держбюджету протезування учасників антитерористичної операції, що дістали важких поранень. Законом введено нову бюджетну програму в 7 млн грн, що стосується протезування та ортезування виробами підвищеної функціональності за відсутніми в Україні технологіями громадян, що брали участь в АТО або в забезпеченні її проведення.

Крім того, на 2,2 млн грн збільшено видатки на фінансування у 2014 році новоствореної Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала двох ворожих агентів, які готували масовані обстріли України напередодні Великодня

Окупанти передислоковують сили для можливого наступу на Харків - ISW

Окупанти обстріляли Суми та 17 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, є поранений

У російському полоні перебувають 32 представники українських медіа - Мінкультури

У Чернігові в приміщенні банку стався вибух, пошкоджено будівлю

Чергова петиція за припинення зупинки руху наземного транспорту під час повітряних тривог у Києві набрала потрібну кількість голосів

Ворог за добу втратив 1040 осіб

За добу на Харківщині одна загибла, 20 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

Уночі окупанти пошкодили об'єкт "Укренерго" в Сумській області та призвели до відключення обладнання "Харківобленерго"

Ворожий дрон пошкодив високовольтну лінію електропередач у Червоногригорівській ОТГ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА