10:01 24.11.2014

У самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" створюється незаконна "Армія Новоросії" - "Інформспротив"

2 хв читати
У самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" створюється незаконна "Армія Новоросії" - "Інформспротив"

На території Донбасу тривають заходи щодо створення так званої"Армії Новоросії", заявляє керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Процес об'єднання бандформувань, який проводиться під управлінням Генштабу ЗС РФ за підтримки ФСБ РФ, супроводжується зіткненнями між збройними угрупованнями. Зафіксовані випадки арештів представників окремих терористичних груп. Найбільш активні зіткнення спостерігаються в південних районах Донецької та Луганської областей, де російські найманці (передусім т. з. "козацтво") ведуть збройну боротьбу з дрібними групами місцевих бойовиків, що бігли з районів Горлівки, Макіївки, Єнакієвого, Стаханового і Донецька. Командна структура нової "армії" не в змозі контролювати ці терористичні угрупування на території як "ДНР", так і "ЛНР", - написав він у соцмережі Facebook.

Крім того, Д. Тимчук зазначив: "Поблизу Дебальцевського плацдарму фіксується подальше наростання активізації російсько-терористичних військ".

"Після невдалих спроб противника просунутися до околиць Дебальцевого з боку Нікішина і Чорнухіного силами трьох тактичних груп місцевих бойовиків, у "першу лінію" введені російські військовослужбовці. Зокрема, зафіксовано, як мінімум, одну посилену ротну тактичну групу російських військ з бронетехнікою (до 15 одиниць), а також 2 артилерійських підрозділи. які її підтримують. Також на цій ділянці зафіксовано близько 10 мінометних загонів бойовиків", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією, зафіксованою раніше поблизу Вуглегірська, нове бандформування обмежується завданням масованих ударів зі ствольної і реактивної артилерії, прагнучи завдати українським військам вогневого ураження з дальніх дистанцій. Ідентифіковані два зведених артдивізіони, один з яких містить як мінімум одну батарею РСЗВ.

"Поблизу н. п. Донецьк та Авдіївка, після втрат, основні сили російсько-терористичних військ відійшли від лінії зіткнення з українськими військами. Водночас російсько-терористичні війська і далі завдають вогневих ударів по позиціях українських військ. Відзначені вогневі позиції артилерії противника в районі Спартака, Путилівського мосту, Яковлівки, в Київському та Куйбишевському районах Донецька", - наголосив Д. Тимчук.

За його словами, в районі Докучаєвськ-Новотроїцьк-Ольгинка відбувається подальше нарощування угрупування російсько-терористичних військ. Зокрема, триває її доукомплектування окремими групами і підрозділами.

"У смузі Щастя-Станиця Луганська противник посилює фронтальний тиск на українські війська з метою не допустити перекидання резервів до переправи через р. Сіверський Донець, і, водночас, нарощуючи в цьому районі своє угруповання. Російсько-терористичні війська активно застосовують артилерію, зокрема і реактивну, важке піхотне озброєння, епізодично задіяно бронетехніку. Противник прагне витиснути українські війська з найбільш вигідних позицій (висоти, транспортні розвилки, вузли оборони), намагаючись тримати їх під постійним вогневим впливом", - повідомив Д. Тимчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів та 43 артсистеми противника

Авіація Сил оборони за добу атакувала 17 районів скупчення сил РФ

На фронті за добу було понад 100 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку ЗС України відбили 24 атаки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА