11:51 02.12.2014

Суд залишив під вартою колишнього беркутівця Зінченка, підозрюваного в співучасті у масових вбивствах 20 лютого

2 хв читати
Суд залишив під вартою колишнього беркутівця Зінченка, підозрюваного в співучасті у масових вбивствах 20 лютого

Апеляційний суд м. Києва відхилив клопотання захисту і продовжив запобіжний захід для колишнього співробітника Олександра Зінченка у вигляді тримання під вартою до 25 січня.

"Оскільки Зінченко вже ознайомився з матеріалами справи, можна припустити, що за відсутності штучного затягування процесу найближчим часом може початися розгляд справи за фактом", - повідомляє в понеділок прес-служба групи "Євромайдан SOS".

У групі зазначили, що захист колишнього беркутівця звернувся до Апеляційного суду Києва з клопотанням про пом'якшення запобіжного заходу та призначення замість тримання під вартою цілодобового домашнього арешту.

Раніше, 21 листопада, Печерський районний суд Києва ухвалив постанову щодо продовження терміну тримання під вартою колишнього співробітника спецпідрозділу МВС "Беркут" Павла Аброськіна, підозрюваного в розстрілах учасників акції протесту на майдані Незалежності в центрі української столиці в лютому цього року.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура розслідує кримінальне провадження за фактом масового розстрілу людей у Києві 18 і 20 лютого. У рамках розслідування було затримано представників спецпідрозділу "Беркут", зокрема, командира роти й ще двох міліціонерів, та доставлені до суду.

Усім їм обрали запобіжний захід у вигляді арешту, проте згодом колишньому командирові роти спецпризначення полку міліції особливого призначення "Беркут" при столичному управлінні міліції Дмитру Садовнику Печерський районний суд Києва змінив запобіжний захід з узяття під варту на домашній арешт. Згодом Д.Садовник зник і нині правоохоронці його розшукують.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА