15:38 03.12.2014

Заяви щодо використання українською стороною касетних бомб на сході України безпідставні - РНБО

2 хв читати

У РНБО вважають безпідставними звинувачення міжнародною правозахисною організацією Human Rights Watch української сторони у використанні касетних бомб у зоні проведення антитерористичної операції на сході України.

"Усі заяви з приводу використання українськими військовослужбовцями касетних бомб не мають підстав", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко в середу.

Він закликав міжнародні організації бути об'єктивними у своїх оцінках і висловлюваннях і посилатися на конкретні докази, а не озвучувати "безпідставні звинувачення".

"Не надано звітів балістичної експертизи, експертизи знайдених снарядів, які нібито були застосовані, і немає упевненості в тому, що ці боєприпаси не є провокацією з боку бойовиків, оскільки їх могли завезти з території РФ", - додав А.Лисенко.

При цьому, за його словами, в української сторони є багато доказів того, що касетні боєприпаси застосовували російські бойовики проти українських військовослужбовців. "Чому про це не йде мова з боку шанованої міжнародної організації? Це викликає здивування", - наголосив представник РНБО.

Як повідомлялося, в міжнародній правозахисній організації Human Rights Watch заявили, що українська сторона застосовує касетні бомби під час бойових дій на території Донбасу. За словами виконавчого директора Human Rights Watch Кеннета Рота, "у зони ураження дуже характерний вигляд, і однозначно можна сказати, що використовувалися касетні бомби". "Ми змогли продемонструвати - ці бомби прилетіли з тієї території, яка принаймні перебувала під контролем урядових сил (українських - ІФ). Щонайменше це можна довести тим, що деякі бомби, заряди не долетіли й залишилися на території, яку контролює Україна", - наголосив він.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА