09:42 04.12.2014

Сили АТО не використовую ть касетні бомби, Human Rights Watch слід відповідальніше ставитися до своїх заяв - МЗС

2 хв читати
Сили АТО не використовую ть касетні бомби, Human Rights Watch слід відповідальніше ставитися до своїх заяв - МЗС

У МЗС України знову спростовують інформацію про нібито використання силами АТО касетних бомб і закликають організацію Human Rights Watch відповідальніше ставитися до своїх заяв.

"Ми вже неодноразово спростовували інформацію, у тому числі поширену раніше Human Rights Watch, про нібито застосування українськими військовими касетних боєприпасів. Ми чітко заявили про те, що таку зброю вони не використовують, як і про те, що сили АТО не обстрілюють житлові квартали, де могли б постраждати мирні жителі. Про відсутність інформації щодо використання касетних боєприпасів українськими військовими заявляла і СММ ОБСЄ", - зазначено в коментарі МЗС України, переданому агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

У зовнішньополітичному відомстві також наголосили, що ще в жовтні пропонували Human Rights Watch послати експертів до України для проведення відповідного розслідування.

У МЗС наголошують на готовності до співпраці з цього питання з усіма міжнародними експертами.

"Днями представники Human Rights Watch мали можливість обговорити питання, які їх цікавили, в усіх держустановах, до яких вони виявили цікавість, зокрема в Міноборони, МЗС та інших, і отримати вичерпні відповіді. Тому сьогоднішні заяви виконавчого директора організації нас відверто здивували, оскільки, як і в жовтні, вони не були підкріплені доказами", - зазначено в коментарі.

"Адже такі звинувачення, безумовно, мають базуватися на результатах грунтовного розслідування із залученням досвідчених, незалежних експертів. Незважаючи на нашу готовність сприяти такому розслідуванню, це, на жаль, не було зроблено", - наголошують у МЗС.

Зовнішньополітичне відомство також висловлює сподівання, що Human Rights Watch надалі відповідальніше ставитиметься до заяв, які вона робить.

"Слід розуміти, що проти України нині точиться потужна інформаційна війна, в якій використовується увесь арсенал фальсифікацій і дезинформації, і тому міжнародні експерти мають бути особливо обережними, щоб не стати зброєю в руках терористів і тих, хто їх підтримує", - зазначено в коментарі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА