09:44 04.12.2014

Державіаслужба готова обговорювати зміни до проекту порядку видачі призначень на авіамаршрути

3 хв читати
Державіаслужба готова обговорювати зміни до проекту порядку видачі призначень на авіамаршрути

Державна авіаційна служба України готова обговорювати питання внесення змін до нового проекту порядку видачі призначень на авіамаршрути, повідомив журналістам глава відомства Денис Антонюк у середу ввечері.

"Ми почули пропозиції, ми готові обговорювати питання змін до цього порядку, готові щось змінювати, але є принципові речі, які змінювати не можна. Якщо ми говоримо про те, що власник має бути українцем, це не наша вимога, це те, з чим працює весь світ", - сказав він за підсумками громадського обговорення цього порядку.

При цьому, наголосив Д.Антонюк, норма, згідно з якою кінцевий бенефіціар авіаперевізника має бути резидентом України, міститься в угоді про спільний авіапростір з ЄС, і хибними є спроби трактувати її в тому сенсі, що йдеться не про бенефіціар, а про юридичну особу.

"Якщо галузь вважає за потрібне змінити критерії (за якими визначають авіаперевізника на маршрут - ІФ), щоб демонополізувати ринок, то змінюймо їх, можемо зробити окремі показники", - додав глава відомства.

Відповідаючи на запитання, за якими правилами працюватимуть авіаперевізники нині, Д.Антонюк зазначив, що таких правил не існує, оскільки наказ Міністерства інфраструктури №245, що регулює це питання, не працює.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", обговорення документа відбувалося в атмосфері бурхливої дискусії між учасниками ринку. Гравці авіаринку спростували інформацію про відсутність із їхнього боку пропозицій щодо нового документа, а також наголошували на його невідповідності нормам ICAO. Зокрема, глава компанії UM Air Родриг Мерхеж і гендиректор авіакомпанії "ЮТейр-Україна" Анатолій Бенца запропонували цілком відмовитися від проекту. При цьому А.Бенца висловився за видачу призначень на авіамаршрути на тендерній основі.

Як повідомлялося, Державіаслужба підготувала новий порядок видачі призначень на авіамаршрути, який спричинив бурхливу дискусію на авіаринку, згідно з якою право на експлуатацію повітряних ліній надаватиме авіаперевізникам лише Державіаслужба. Авіакомпанії, які планують отримати права на експлуатацію міжнародної регулярної або чартерної повітряної лінії, зможуть її отримати лише в тому випадку, якщо кінцевим контролюючим бенефіціаром авіакомпанії буде або держава Україна, або громадянин України.

Для отримання призначень на міжнародні лінії розроблено спеціальний коефіцієнт: для великих авіакомпаній для отримання 15 призначень необхідно виконувати один внутрішній рейс, а для малих авіакомпаній - один внутрішній рейс на 30 міжнародних. За словами голови Державіаслужби Д.Антонюка, це стосується лише тих маршрутів, польоти на яких обмежені.

Голова Державіаслужби вважає, що положення цього нового документа абсолютно не суперечать запланованому до підписання договору про спільний авіапростір з Європейським Союзом, а також не суперечить Договору про асоціацію України з ЄС.

Міністерство юстиції України 26 листопада не ввело в дію наказ Державіаслужби про затвердження вищезгаданого порядку і не долучило його до Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів.

"З огляду на надходження численних звернень суб'єктів господарювання щодо неврахування Державною авіаційною службою у прийнятті проекту документа висновків і пропозицій, наведених у виписці з протоколу експертної групи з питань реформування галузі авіаційного транспорту від 11 серпня 2014 року, а також інших зауважень Міністерство юстиції звернулося до Міністерства інфраструктури і Державної авіаційної служби з пропозицією провести відкриті громадські обговорення", - зазначив Мін’юст.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА