11:37 06.12.2014

СБУ не допустила продажу Росії 19 українських вертольотів

1 хв читати
СБУ не допустила продажу Росії 19 українських вертольотів

Контррозвідка СБУ запобігла продажу двом російським компаніям у Ростові-на-Дону 19 українських вертольотів, яких чекають у зоні АТО, повідомляє прес-центр СБУ в суботу.

"Протиправну схему розробили посадові особи одного з київських державних авіаційних підприємств, яке перебуває в стадії ліквідації. На його балансі шість літаків типу АН-2, 19 вертольотів МІ-2, авіаційні двигуни, інше обладнання. Ринкова вартість майнового комплексу становить десятки мільйонів гривень, після ремонту та модернізації цю техніку можна ефективно задіяти в зоні АТО", - йдеться в повідомленні.

Як встановила СБУ, протягом 2014 р. ліквідаційна комісія підприємства неодноразово намагалася "продавити" у відповідних інстанціях дозвіл на списання всього авіапарку на металобрухт.

"Зловмисники планували здійснити цю процедуру лише на папері, а потім з вигодою для себе реалізувати авіатехніку. Зокрема, планувалося "утилізовані" таким способом вертольоти продати компаніям "Ростов-моль" і "Росвертол" (Ростов-на-Дону, РФ). Крім того, зловмисники підготували документи на списання та продаж повітряних суден, автотранспортних засобів та авіадвигунів за залишковою вартістю на суму 1,7 млн грн", - наголошує прес-центр.

Співробітники СБУ заблокували спробу керівників ліквідаційної комісії підприємства розпродати державне майно.

За матеріалами СБУ прокуратура Шевченківського району Києва відкрила кримінальне провадження за ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Триває слідство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА