16:06 06.12.2014

Президент присвоїв звання Героя України трьом військовослужбовцям

2 хв читати
Президент присвоїв звання Героя України трьом військовослужбовцям

Президент України Петро Порошенко підписав укази про присвоєння звання Героя України військовослужбовцям Олександру Петраківському, і посмертно - Сергію Кривоносову і Дмитру Майбороді.

Як повідомляє прес-служба глави держави в суботу, майор О.Петраківський очолює групу спецпризначення оперативного командування "Північ" ЗСУ.

"20 липня група військових під його керівництвом забезпечувала проходження колони техніки ЗСУ та сил добровольчого батальйону "Айдар" до аеропорту Луганська. Група потрапила в засідку. У ході бою Олександр Петраківський отримав важке поранення в голову, однак продовжував керувати діями групи і виносив поранених у безпечне місце. В результаті було забезпечено передислокацію колони техніки", - йдеться в повідомленні.

С.Кривоносов очолював зведений підрозділ ротної тактичної групи, яка охороняла державний кордон з Росією в районі населеного пункту Д’якове Донецької області. Майор 79-ї окремої аеромобільної бригади Збройних Сил загинув 4 серпня під час обстрілу з системи "Град" позицій українських військових. Він прикрив собою підлеглих, коли ракета влучила у бліндаж, і тим самим врятував їм життя.

Д. Майборода як командир екіпажу літака АН-26 з травня по липень 2014 року виконав 35 бойових вильотів для перевезення військових, озброєння, матеріально-технічних засобів в зону АТО, проводив евакуацію поранених та хворих.

"Майор Майборода загинув 14 липня у Краснодонському районі Луганської області, коли його літак підбили ракетою "повітря-повітря". Він до останнього намагався керувати повітряним судном, що дало змогу іншим членам екіпажу евакуюватися", - наголошується в повідомленні.

6 грудня в Україні святкується День Збройних сил України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА