16:36 07.12.2014

"Батько" реверсу газу в Україну глава RWE S&T йде у відставку

2 хв читати

Головний виконавчий директор RWE Supply&Trading GmbH Штефан Юдіш (Stefan Judisch), при якому компанія вела запеклі арбітражні розгляди з "Газпромом" (MOEX: GAZP) і потіснила його на українському ринку, йде у відставку за власним бажанням, повідомила компанія.

Ш.Юдіш був керуючим директором RWE S&T - трейдингового підрозділу німецького енергоконцерну RWE AG - з моменту його заснування і CEO з 2009 року. Глава RWE Петер Теріум у повідомленні прокоментував відставку: "Штефан Юдіш створив наш енергетичний трейдинг із самого початку і перетворив його на комерційне ядро групи RWE. Для мене особисто він завжди був важливим спаринг-партнером, чиї ідеї зіграли суттєву роль у просуванні групи RWE вперед".

Ш.Юдіш залишає свою посаду 1 березня 2015 року - його місце займе 41-річний Маркус Креббер (Markus Krebber), який поєднуватиме обов'язки глави компанії зі своєю нинішньою позицією головного фінансового директора RWE S&T. Він прийшов у компанію у 2012 році з Commerzbank. Раніше працював у Deutsche Bank, McKinsey&Co.

RWE була першою європейською компанією, що почала реверсні поставки газу в Україну - укладений у 2013 році контракт передбачав постачання газу з Польщі. RWE S&T, що контролює газовий ринок Чехії, вела з "Газпромом" два арбітражних процеси. Позов про перегляд ціни на газ було задоволено частково: суд присудив виплатити покупцеві ретроактивний платіж у $1,5 млрд, тоді як позов було заявлено на $3,5 млрд; позов про невиплату штрафів за правилом "бери-або-плати" на $0,5 млрд "Газпром" поки що програє.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Петиція із закликом припинити знищення зелених насаджень на прибудинкових територіях у Києві набрала потрібну кількість голосів

За добу на Харківщині чотири мирних жителі загинули внаслідок збройної російської агресії

Зеленський у понеділок відвідає з робочим візитом Іспанію

На Донеччині в результаті російських обстрілів п'ять убитих і троє поранених

У Херсонській області за добу троє поранених унаслідок обстрілів, окупанти скинули керовані авіабомби

РФ вивела в Чорне море три бойові кораблі

Окупанти ввечері та вранці знову атакували Нікопольський район, застосувавши дрони та артилерію

Сили оборони за добу ліквідували 1150 окупантів

За добу окупанти понад 400 разів ударили по Запорізькій області

РФ концентрує сили в Бєлгородській області поблизу українського кордону, ймовірно, щоб відволікти ЗС України і підготувати нові наступи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА