13:49 10.12.2014

Медведєв вірить у можливість газового компромісу з Україною

2 хв читати
Медведєв вірить у можливість газового компромісу з Україною

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв вважає, що у Росії та України, як і раніше, залишається шанс врегулювати спір щодо ціни на газ за столом переговорів.

"Я вважаю, що можна домовитися. Завжди є можливість сісти за стіл переговорів і знайти якийсь компроміс. Ну, а якщо не зможемо домовитися, дійсно в Стокгольмському арбітражному суді лежать кілька позовів - зустрічатимемося там", - сказав Д.Медведєв в інтерв'ю російським телеканалам.

Як зазначив глава російського уряду, починаючи з 90-х років Росія постачала Україні газ за заниженими цінами і, таким чином, "подарувала" Україні понад $80 млрд.

"Усе, що ми робили останніми роками, - це намагалися з нашими українськими партнерами домовлятися полюбовно. За останні роки ми Україні подарували за рахунок газових знижок понад $80 млрд! Маю на увазі період 90-х років і початку цього тисячоліття", - сказав Д.Медведєв.

Він нагадав, що Росія тривалий час продавала Україні газ по $40-50 за тисячу кубометрів і лише нещодавно перейшла на цивілізовані способи визначення ціни".

"На жаль, наші українські партнери далеко не завжди відповідали нам так само цивілізовано. Звичайно, це був нескінченний торг, іноді на межі шантажу, і дуже часто, на жаль, це супроводжувалося ще звичайною банальною крадіжкою газу з труби", - сказав російський прем'єр.

З метою запобігання цій ситуації, зауважив він, Росія перейшла з Україною на контрактні відносини і щодо умов продажу газу, і щодо умов його транспортування. "Я вважаю, що це важливе досягнення", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА