09:33 11.12.2014

В Україні біометричний паспорт буде коштувати 518 грн, терміновий 775 грн - глава міграційної служби

2 хв читати
В Україні біометричний паспорт буде коштувати 518 грн, терміновий 775 грн - глава міграційної служби

Вартість оформлення біометричного паспорта в Україні становитиме 518 грн, заявив голова Державної міграційної служби Сергій Радутний.

"Буде коштувати 518 гривень. З чипом... Ціна термінового паспорта - 775", - сказав він в ефірі "5 каналу" в середу, додавши, що термін оформлення термінового паспорта становитиме 10 днів, його оформлюватимуть лише за наявності бланків.

С. Радутний також запевнив, що запровадження біометричних паспортів з 1 січня 2015 року почнеться на виконання відповідної вимоги ЄС. "Впровадження біометричного паспорта в Україні має розпочатися з 1 січня 2015 року. Це одна з вимог Євросоюзу", - наголосив він.

"Це буде така книжечка, теж 32 сторінки", - зазначив С. Радутний.

Водночас, як повідомляє "Українська правда", при оформленні документа можна буде відмовитися від внесення відбитків пальців і електронного чипа в паспорті, тобто оформити звичайний закордонний паспорт. У такому разі його оформлення обійдеться в 461 грн. Видані раніше закордонні паспорти також залишаться в силі і заміна їх на біометричні не є обов'язковою.

Очікуваний термін оформлення біометричного паспорта - 20 днів. З січня працюватиме 30 пунктів їх оформлення, але через місяць їх видаватимуть у всіх відділеннях Державної міграційної служби.

Як повідомлялося, в червні 2014 року міністр юстиції Павло Петренко заявив, що біометричні паспорти коштуватимуть на 50% дешевше, ніж сьогодні коштують звичайні закордонні. Раніше Верховний Суд постановив, що виготовлення закордонного паспорта коштує 170 грн (держмито, яка включає бланк і послуги).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА