19:46 11.12.2014

Екс-мер Києва Омельченко ініціює скасування низки пільг на проїзд у метро

2 хв читати

Депутат Київської міськради, екс-мер Києва Олександр Омельченко відзначає необхідність скасування низки пільг на проїзд у Київському метрополітені.

Як передає кореспондент "Інтерфакс-Україна", на прес-конференції в четвер О.Омельченко звернувся до начальника управління цінової політики департаменту економіки та інвестицій Київської міськдержадміністрації Василя Яструбинського з проханням підготувати відповідний проект документа.

"Підготуйте проект рішення сесія Київської міськради: з 1 січня (2015 року - ІФ) ніяких зайвих пільг. Прокуратура міста має закупити у вас проїзні квитки для всіх своїх прокурорів, і судді, і Служба безпеки України, і офіцери армії - які пільги? Поставте питання, готуйте рішення", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що в лютому 2015 року може бути введено в дію нові тарифи на проїзд у київському комунальному транспорті.

Згідно з проектом розпорядження міськдержадміністрації "Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху", пропонується встановити разову вартість проїзду в метрополітені і міській електричці на рівні 4 грн, разову вартість проїзду в трамваї, автобусі, фунікулері - на рівні 3 грн.

У разі використання пластикової безконтактної картки пропонується встановити вартість під час перевезень у метро: 1-9 поїздок - по 4 грн, 10-19 поїздок - 3,9 грн, 20-29 поїздок - 3,8 грн, 30-39 поїздок - 3,7 грн, 40-49 поїздок - 3,6 грн, 50 поїздок - 3,5 грн.

Заставну вартість пластикової безконтактної картки пропонується встановити у розмірі 12 грн, кількість поїздок, яку може бути одноразово придбано на пластикову безконтактну картку, не може перевищувати 50 одиниць. Загальна кількість поїздок, яку може бути придбано на пластикову безконтактну картку, не може перевищувати 100 одиниць.

Відповідно до проекту документа вартість місячного проїзного на один вид транспорту пропонується встановити на рівні: для автобуса, трамвая, фунікулера і тролейбуса - 130 грн, міської електрички - 150 грн.

За словами В.Яструбинського, місячний проїзний на метро матиме три варіанти - до 46, до 60 поїздок і без визначення їх кількості. Їх вартість становитиме відповідно до 150, 190 та 300 грн. При цьому випуск річних проїзних не планується, проте після впровадження електронного квитка на проїзд у комунальному транспорті київська влада повернеться до розгляду можливості їх випуску.

Як зазначив голова метрополітену Віктор Брагінський, підвищення тарифів дасть змогу підприємству отримати близько 1,5 млрд грн річного доходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА