09:46 15.12.2014

Порошенко позитивно оцінює режим припинення вогню на Донбасі

2 хв читати
Порошенко позитивно оцінює режим припинення вогню на Донбасі

Режим припинення вогню в зоні проведення антитерористичної операції на сході України дав змогу посилити позиції сил АТО, заявляє президент України Петро Порошенко.

"Я позитивно оцінюю режим припинення вогню. Це дало змогу посилити українські позиції та забезпечити військовослужбовців на лінії оборони", - написав глава держави у своєму мікроблозі в соцмережі Twitter в неділю.

Як повідомлялося, режим припинення вогню було введено на всіх позиціях сил антитерористичної операції на сході України вранці 9 грудня.

Водночас П.Порошенко наголосив на необхідності активізації роботи зі звільнення заручників, які перебувають у полоні бойовиків і на території РФ. "Вимагаю чіткої, скоординованої роботи між Службою безпеки і Міністерством закордонних справ щодо прискорення повернення наших додому. Завдання ставиться таке, що до Різдва всі, хто є у списках - а це на сьогодні понад 600 осіб - мають повернутися додому", - сказав глава держави, звертаючись до глави СБУ.

Президент додав, що не менше зусиль СБУ має докласти і до пошуку зниклих безвісти громадян.

Глава держави позитивно оцінив роботу Державної прикордонної служби, зокрема у проведенні операції з відновлення українського контролю над Арабатською стрілкою, і зазначив, що очікує результатів на Чонгарі. "Кожен кілометр української землі - це дуже важливо для нас", - наголосив президент, додавши, що перенесення межі контрольованої території більше ніж на 8 кілометрів дало змогу фактично демілітизувати Арабатську стрілку, звільнити газорозподільну станцію і тим самим відновити забезпечення газом м.Генічеська Херсонської області.

Як повідомлялося, режим припинення вогню було введено на всіх позиціях сил антитерористичної операції на сході України уранці 9 грудня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА