17:34 15.12.2014

Колишнє керівництво заводу ім. Малишева підозрюють у зловживанні службовим становищем та підробленні - прокуратура

2 хв читати
Колишнє керівництво заводу ім. Малишева підозрюють у зловживанні службовим становищем та підробленні - прокуратура

Органи військової прокуратури Центрального регіону виявили факти незаконної реалізації обладнання, необхідного для виробництва бронетехніки на ДП "Завод ім. Малишева" (Харків), на 2,1 млн грн унаслідок зловживання службовим становищем та службового підроблення колишнім керівництвом підприємства.

Як повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального гарнізону, підставою для перевірки стало звернення нового директора заводу щодо ревізії діяльності посадових осіб із попереднього керівництва.

"Встановлено, що посадові особи заводу в період із грудня 2012-го по серпень 2014 року, з метою одержання неправомірної вигоди для комерційних структур, внесли до офіційних документів підприємства недостовірні відомості про непридатність устаткування та списали з переліку основних активів заводу верстати, автомобільну техніку, комплектуючі до них, які були необхідні для виробництва бронетехніки. В подальшому зазначене майно вивозили з території підприємства у вихідні та святкові дні та реалізували комерційним структурам як брухт. Зазначеними діями державі завдано збитків на загальну суму понад 2,1 млн грн", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Відомості про це внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Для проведення досудового розслідування кримінальне провадження передано за підслідністю в органи внутрішніх справ, які призначили низку експертиз, зокрема судово-економічну, з метою встановлення точного розміру збитків, завданих підприємству оборонно-промислового комплексу.

Як повідомлялося, в серпні Державний концерн "Укроборонпром" змінив керівника ДП "Завод ім. Малишева": гендиректором підприємства призначено Миколу Бєлова, який очолював завод у 2011-2012 роках.

Його попередником, що керував заводом із грудня 2012 р., був екс-директор Харківського бронетанкового ремзаводу Вадим Федосов.

Завод ім. Малишева - відомий у світі український виробник бронетехніки.

Основні напрями виробництва: важка бронетехніка (танк "Оплот", БРЕМ-84, модернізація танків Т-64, Т-72, Т-54/55/62), легка бронетехніка (БТР-3У, БТР-4, БТР "ДОЗОР-Б", модернізація БТР-60/70, БТР-50, БМП-2), бойові модулі для легкої бронетехніки.

Серед найбільш великих партнерів заводу останніми роками - Пакистан, КНР, Ірак, Єгипет.

Із січня 2011 року згідно з рішенням уряду України ДП "Завод ім. Малишева" входить до складу "Укроборонпрому".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА