15:53 16.12.2014

"Укравтодор" оцінює мінімальну річну фінансову потребу на утримання доріг у 6 млрд грн

1 хв читати
"Укравтодор" оцінює мінімальну річну фінансову потребу на утримання доріг у 6 млрд грн

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") оцінює мінімальну потребу в коштах для утримання автомобільних доріг країни в 6 млрд грн на рік.

Про це повідомив перший заступник голови "Укравтодору" Євген Барах під час "телефонної лінії" в Кабінеті Міністрів у вівторок.

За його словами, в поточному році з виділених понад 16 млрд грн бюджетних коштів на утримання доріг залишилося лише близько 2 млрд грн.

Є. Барах також повідомив, що сума бюджетних коштів, які будуть передбачені "Укравтодору" на 2015 рік може бути дещо вищою, ніж в 2014 році у зв'язку з курсовою різницею.

Він також зазначив, що жодні нові масштабні інфраструктурні проекти навряд чи передбачаються в майбутньому році, виходячи з обсягу коштів. Водночас, продовжиться співпраця з міжнародними фінансовими інституціями за вже наявними інфраструктурними проектами.

Крім того, перший заступник голови повідомив, що "Укравтодор" сподівається на створення в 2015 році спеціалізованого Дорожнього фонду, що надасть можливість максимально правильно акумулювати кошти, зокрема, отримані від надходжень від сплати акцизу на паливо, і направляти їх на розвиток галузі.

У свою чергу, начальник управління експлуатаційного утримання автомобільних доріг та безпеки руху "Укравтодору" Олег Федоренко, відповідаючи на запитання про зимове утримання доріг, повідомив, що досі "Укравтодор" забезпечений всіма необхідними матеріалами, є лише "незначне питання" про паливо, яке буде вирішене.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА