14:28 23.12.2014

Кабмін пропонує стягувати податок з розкішних авто, молодших від 5 років, у розмірі 25 тис. грн на рік - проект Податкового кодексу

2 хв читати
Кабмін пропонує стягувати податок з розкішних авто, молодших від 5 років, у розмірі 25 тис. грн на рік - проект Податкового кодексу

Кабінет М іністрів України пропонує Верховній Раді в 2015 році ввести податок у розмірі 25 тис. грн на рік на розкішні автомобілі (з дизельним двигуном понад 2,5 тис. куб. см і з бензиновим двигуном об'ємом понад 3 тис. куб. см і вік яких не перевищує п'яти років).

Відповідні поправки уряд пропонує внести до Податкового кодексу, проект якого внесений до парламенту у вівторок.

Крім того, проект Податкового кодексу з метою компенсації скасування збору за першу реєстрацію транспортних засобів пропонує підвищити ставки акцизного збору на авто, а також включити в перелік підакцизних товарів вантажні автомобілі й автобуси.

Окрім цього, акцизний податок знову пропонується стягувати з легкових автомобілів, які були ввезені як комерційні (тобто не оподатковувані акцизом), і потім переобладнані в легкові.

Зокрема, пропонується встановити ставки акцизного збору на нові автобуси у розмірі EUR0,003 за 1 куб см двигуна, на уживані - у розмірі EUR0,007 1 куб см. На автобуси, які експлуатували понад 8 років, ставка збору зростає в 20 разів.

На нові вантажні автомобілі залежно від повної маси ставки акцизного збору пропонується, зокрема, встановити в розмірі від EUR 0,01 до EUR 0,016 за 1 куб. см двигуна, на уживані - ставки подвоюються, а на авто старше 8 років - збільшуються в 20 разів.

На легкові автомобілі ставу акцизного збору залежно від об'єму двигуна і "віку" збільшується на 0,4% - 8%, мотоцикли (зокрема мопеди) - на 0,7% - 3,3%.

Проект документа також пропонує ввести акцизний збір на автомобілі з електродвигуном у розмірі EUR109,129 за один транспортний засіб.

Чинна редакці я Податкового кодексу встановлює збір за першу реєстрацію транспортного засобу, який пропону ють скасувати у гривнях за 100 куб. см об'єму двигуна, зокрема для легкових авто (окрім електромобілів) - від 3 грн для авто з двигуном до 1 тис. куб. см до 55 грн з двигунами 5,5 тис. куб. см - 6,5 тис. куб. см, для електромобілів - 0,5 грн за 1 кВт потужності двигуна.

Для автобусів став ка транспортного збору становить 5 грн за 100 куб. см об'єму двигуна, для вантажних авто - від 15 грн за 10 куб. см двигуна об'ємом до 8,2 тис. куб. см до 25 грн з двигуном понад 15 тис. куб. см. Власники мотоциклів сплачують 3 до 10 грн за 100 куб. см двигуна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Графіки погодинних відключень у вівторок працюватимуть усю добу - YASNO й обленерго

Генштаб ЗСУ: Найбільшу активність російські війська зберігають на покровському напрямку - зафіксовано 32 спроби штурмових дій

Верещук: Ініціювавши Саміт миру, Україна свою домашню роботу зробила, тепер слово за світовою спільнотою

Магістральний водогін "Запоріжжя-Томаківка-Марганець" запущено в роботу

"Укренерго" скасувало графіки відключень до 19:00

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Полтавському району зросла до 12, серед них двоє дітей - ОВА

Україна проведе консультації щодо реструктуризації євробондів з їхніми власниками за межами спецкомітету - Мінфін

НАУ реорганізують із ДУ в державне некомерційне підприємство

Сили оборони України за півтора місяця вразили в Криму близько 15 систем ППО ворога - Стратком ЗСУ

У Полтавському районі після обстрілу знеструмлені 55 тис. абонентів - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА