12:14 25.12.2014

Уряд ініціює впровадження спецрахунків для теплопостачальних організацій поряд з водоканалами для розрахунків за енергоносії та позики МФО

2 хв читати
Уряд ініціює впровадження спецрахунків для теплопостачальних організацій поряд з водоканалами для розрахунків за енергоносії та позики МФО

Кабінет Міністрів України ініціює запровадження поточних рахунків із спеціальним режимом використання теплопостачальних організацій для здійснення розрахунків за всі спожиті крім природного газу енергоносії, а також платежів за зобов'язаннями перед міжнародними фінансовими організаціями (МФО), тоді як раніше впровадження таких спецрахунків планувалося лише для підприємств централізованого водопостачання та водовідведення.

Відповідний урядовий проект закону №1538 від 22 грудня, розроблений Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон), оприлюднений на сайті уряду.

"Метою законопроекту є удосконалення розрахунків підприємств централізованого водопостачання та водовідведення за спожиту електричну енергію, а також визначення механізму для погашення позик, отриманих від міжнародних фінансових організацій, як підприємствами сфери водопостачання та водовідведення, так і підприємствами сфери теплопостачання", - зазначено в пояснювальній записці до документа.

Як повідомлялося, наприкінці серпня 2014 року екс-віце-прем'єр-міністр - глава Мінрегіону Володимира Гройсман заявив, що уряд схвалив впровадження спецрахунків для підприємств централізованого водопостачання і водовідведення для здійснення розрахунків за спожиті енергоносії, а також платежів за позиками МФО.

За його словами, на такі рахунки буде надходити плата за водопостачання та водовідведення: кошти на такому рахунку будуть розподілятися виключно за встановленими нормативами, з нього неможливо буде стягнути кошти, зупинити проведення операцій, і саме з цих рахунків водоканали будуть розраховуватися за спожиті енергоносії та сплачувати за міжнародними позиками.

При цьому Ст. Гройсман зазначав, що впровадження таких спецрахунків дозволить забезпечити стабільні платежі з боку водоканалів і нагадав, що рахунки із спеціальним режимом використання, які уповноважена обслуговувати ПАТ "Державний ощадний банк України" (Ощадбанк, Київ), вже впроваджені в інвестиційні програми у сфері водопостачання, водовідведення та теплопостачання.

Раніше, в лютому 2012 року, Верховна Рада ухвалила закон, яким зобов'язала підприємства теплокомуненерго (ТКЕ) і водоканали використовувати спецрахунки для розрахунків в рамках інвестиційних програм.

Крім того, рахунки зі спеціальним режимом використання були впроваджені для ТКЕ для оплати теплової енергії, для виробництва якої повністю або частково постачається природний газ гарантованим постачальником.

Кабінет Міністрів постановою №750 від 9 жовтня 2013 року уповноважив обслуговувати такі спецрахунки Ощадбанк і підконтрольний уряду АБ "Укргазбанк" (Київ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА