16:21 30.12.2014

Кабмін запропонує ВР врегулювати відшкодування вартості поставленого газу за рахунок соцвиплат для населення на Донбасі

1 хв читати
Кабмін запропонує ВР врегулювати відшкодування вартості поставленого газу за рахунок соцвиплат для населення на Донбасі

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що уряд внесе до парламенту законопроект, що допоможе відшкодувати вартість поставленого газу на тимчасово підконтрольні бойовикам території за рахунок виплат для населення.

"Зараз у нас питання, як погасити заборгованість, яка є перед державним бюджетом, перед НАК "Нафтогаз України" за наданий газ і електроенергію. У нас сконцентровано близько 17 млрд коштів на ескроу (Ескроу-рахунок (англ. escrow) - спеціальний умовний рахунок, на якому враховуються майно, документи або грошові кошти до настання певних обставин чи виконання певних зобов'язань - ІФ), то це є на рахунку щодо соціальних пільг, виплат, захищеним, незахищеним статтям бюджетів усіх рівнів, що мали бути відправлені на території, які тимчасово контролюються російськими терористами", - сказав А. Яценюк на підсумковій прес-конференції у вівторок у Києві.

При цьому він заявив: "Моя пропозиція, і ми внесемо до парламенту, ці кошти відправити в погашення заборгованості окремих територій Донецької і Луганської областей за отриманий газ та електроенергію".

Водночас А. Яценюк зазначив, що повне відключення поставок газу на тимчасово підконтрольні бойовикам території призведе до гуманітарної катастрофи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА