10:41 31.12.2014

Київська міліція закликає до правопорядку 1 січня на заходах до дня народження Бандери

2 хв читати

Столична міліція закликає киян і гостей столиці дотримуватися громадського порядку під час заходів з нагоди 106-ї річниці з дня народження Степана Бандери у четвер, 1 січня.

"1 січня у Києві, відповідно до раніше поданої заявки, на майдані Незалежності та пл. Михайлівській відбудеться захід з нагоди 106-ї річниці з дня народження Бандери ...Столичні правоохоронці закликають киян і гостей столиці вести себе цивілізовано, ставитися один до одного толерантно, не порушувати громадський порядок і сприяти працівникам міліції у виконанні їхніх функцій із охорони правопорядку", - повідомляє прес-служба міліції в середу.

Охорону громадського порядку на зазначених територіях забезпечуватимуть близько трьохсот працівників столичної міліції і бійців Національної гвардії.

Традиційно організатором заходів із вшанування пам'яті Бандери С. виступає ВО "Свобода".

С. Бандера народився 1 січня 1909 в селі Старий Угринів Калуського району Івано-Франківської області в сім'ї греко-католицького священика. З 1940 року очолив Організацію українських націоналістів. 15 жовтня 1959 у Мюнхені агент КДБ Богдан Сташинський пострілом зі спеціального пістолета (стріляв ампулами з ціаністим калієм) вбив С. Бандеру. Він похований на кладовищі у Мюнхені.

22 січня 2010 року президент Віктор Ющенко своїм указом удостоїв С. Бандеру звання Героя України. 2 квітня 2010 року Донецький окружний адміністративний суд позбавив С. Бандеру звання Героя України, оскільки він не був громадянином України.

У серпні 2011 року Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) залишив у силі це рішення Донецького окружного адміністративного суду, а в жовтні 2011 року ВАСУ відмовив у допуску до провадження Верховного суду України заяв про перегляд постанов ВАСУ від 2 серпня 2011 р.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА