15:40 02.01.2015

Одеська міськрада вивчить можливість отримання контролю над ПАТ "Одесаобленерго"

2 хв читати
Одеська міськрада вивчить можливість отримання контролю над ПАТ "Одесаобленерго"

Одеська міськрада перевірить виконання публічним акціонерним товариством "Одесаобленерго" мирової угоди між компанією та міськрадою в частині модернізації компанією мереж.

І, як повідомив на своїй сторінці у Facebook мер Одеси Геннадій Труханов, у разі невиконання угоди міськрада має намір здійснити всі можливі правові та політичні кроки для забезпечення управління підприємством в умовах військових дій у країні та стихійного лиха в місті.

Жорстка позиція міськради викликана неефективною роботою ПАТ із ліквідації наслідків десятків аварій, унаслідок яких без електроенергії в Новорічну ніч залишилися сотні будинків в Одесі. Деякі мешканці міста залишаються без електрики по дві-три доби. Напередодні в місті сотні одеситів перекривали дороги, щоб привернути увагу міськвлади до проблеми.

"Сьогодні однією з головних проблем є повне самоусунення "Одесаобленерго" від взаємодії з міською владою та контакту з населенням. Підприємство не надає місту даних про аварії, відключені від електроенергії будинки, не дає заявок на розчищення під'їздів до трансформаторних будок, де це необхідно. Водночас до наших call-центрів надходять сотні дзвінків про відключення електроенергії. У деяких будинках світла немає вже кілька днів", - заявив Г.Труханов.

Він також повідомив, що мерія провела кілька етапів переговорів із власниками "Одесаобленерго". "Основна вимога - збільшення кількості працюючих бригад, забезпечення їхньої оперативної роботи, а також налагодження інформаційної взаємодії з одеситами та міськими службами. Результатом цих переговорів стало відновлення подачі електроенергії до більшості відключених будинків. Станом на ранок 2 січня в Одесі підключили до електрики понад 50 будинків", - повідомив мер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА