10:27 05.01.2015

"Енергоатом" і низка стратегічних держкомпаній збережуть право на високі зарплати - Мінфін

1 хв читати
"Енергоатом" і низка стратегічних держкомпаній збережуть право на високі зарплати - Мінфін

Закон "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України" (№ 76-VIII) від 28 грудня 2014 року, що обмежив з 2015 року заробітну плату державних службовців, робить виняток у цьому питанні для стратегічних державних підприємств, перелік яких затверджує Кабінет Міністрів, повідомляє Міністерство фінансів.

"Це, наприклад, такі компанії, як "Енергоатом", у яких висококваліфіковані працівники вимагають відповідних умов оплати праці", - наводиться на сайті відомства коментар заступника міністра Дениса Фудашкіна.

Він зазначив, що в інших випадках закон передбачає обмеження зарплати для державних компаній у розмірі до 10 мінімальних заробітних плат (1 м.з.п. - 1218 грн на місяць), а також скорочення їх управлінських апаратів.

Окрім того в пункті 10 завершальних положень цього закону встановлені обмеження заробітної плати для державних службовців у розмірі семи мінімальних зарплат (1 м.з.п. - 1218 грн на місяць), а у разі скорочення чисельності без відповідної зміни фонду оплати праці - до 10 м.з.п. Водночас це обмеження не стосується військовослужбовців, уточнив Д.Фудашкін.

Заступник міністра додав, що закон передбачає також скорочення чисельності державних службовців на 20%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА