10:34 06.01.2015

Глави МЗС у "нормандському форматі" зустрінуться 9 січня: є основа для загального документа Астани - український дипломат

2 хв читати
Глави МЗС у "нормандському форматі" зустрінуться 9 січня: є основа для загального документа Астани - український дипломат

Київ. 6 січня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Зустріч глав МЗС у "нормандському форматі" у Берліні сплановано на 9 січня, повідомляє учасник зустрічі в "нормандському форматі" на рівні політдиректорів у понеділок, директор департаменту політики і комунікацій МЗС України Олексій Макеев.

"Берлін. 3 КГ(Три стороння контактна група - ІФ) збереться і проведе конс[ультації] щодо Дон[ецької]/Луг[анської областей], щоб підтвердити Мінські домовлен[ості]. Є основа для загального док[умента] Астани. 4 міністри поговорять 9/01", - написав О. Макеєв у своєму Твіттері увечері в понеділок.

В ефірі каналу "112 .Україна" О.Макеєв повідомив, що під час зустрічі на рівні політдиректорів у понеділок у Берліні було підтверджено зацікавленість у тому, "щоб тристороння контактна група вже найближчими днями зібралася в Києві і провела консультації з представниками окремих районів Донецької та Луганської областей, щоб під час цих консультацій досягти конкретних домовленостей про припинення вогню, відведення техніки і зброї на лінію зіткнення, а також надання безперешкодного доступу для гуманітарної допомоги тим, хто її потребує".

"Також важливо, що наступними дипломатичними заходами може стати розмова 9 числа між міністрами закордонних справ країн " нормандського формату", де обговорюватимуть і можливі результати три сторонньої контактної групи, якщо вдасться її скликати, і пройдуться по тексту, над яким сьогодні працювали", - наголосив О.Макеєв.

За його словами, і в Москві, і в Києві, і в Берліні, і в Парижі "працюватимуть над тим, щоб зустріч, яка може відбутися в Астані, відбулася з конкретними результатами".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Побратимські відносини встановили Львівщина та Каліфорнія

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА