20:16 06.01.2015

Екс-радник Путіна вбачає загрозу дефолту в Україні

1 хв читати

Колишній радник президента Росії Володимира Путіна з економічних питань Андрій Ілларіонов вважає значною ймовірність дефолту в Україні, але вбачає шанс його уникнути.

"Найголовніша проблема для України - це наростання ризику дефолту... Українській владі необхідно зробити все можливе, доки є такий шанс, уникнути дефолту", - сказав він у Skype на прес-конференції в Києві у вівторок.

А.Ілларіонов прогнозує значне скорочення золотовалютних резервів України у разі вимоги Росії погасити кредит у $3 млрд у січні поточного року, що може, за його словами, призвести до припинення надання фіндопомоги міжнародними кредиторами і, як наслідок, до дефолту.

"Дефолт призведе до неминучої девальвації гривні, обмеження імпорту, різкого зростання цін, скорочення рівня життя та доходів громадян, а також до посилення політичної ситуації в країні", - зазначив він.

На його думку, щоб уникнути дефолту, українському уряду необхідно терміново розробити зміни до держбюджету-2015.

"Україні необхідно добитися нульового бюджетного дефіциту, скорочення податкового тягаря щонайменше на 5% фонду ВВП, скорочення загальних державних видатків щонайменше на 15% фонду ВВП", - вважає експерт.

Прес-конференція була присвячена темі "Як зупинити "путінську агресію" проти України?".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА