12:08 07.01.2015

Між маріупольськими меткомбінатами і торговельним портом побудовано нову залізничну колію - "Метінвест"

2 хв читати
Між маріупольськими меткомбінатами і торговельним портом побудовано нову залізничну колію - "Метінвест"

Нова залізнична колія, яку побудовано в об'їзд зруйнованого внаслідок теракту моста через р. Кальчик, з'єднала меткомбінати Маріуполя з торговельним морським портом, заявляють у " Метінвесті".

"Сьогодні (6 січня - ІФ) резервною колією було запущено перший пробний состав - тепловоз із 15 навантаженими вагонами випробував нову дорогу. Нова вітка готова до експлуатації. Залізничну колію побудовано в об'їзд зруйнованого внаслідок теракту мосту через річку Кальчик", - йдеться в прес-релізі холдингу, поширеному прес-службою "Метінвеста" у вівторок увечері.

Згідно з інформацією, довжина нової одноколійної залізничної лінії становить 1138 м Крім того, для жителів прилеглих будинків змонтовано новий пішохідний перехід, тривають роботи з відновлення дороги для автотранспорту.

"Також здійснюються підготовчі роботи з відновлення зруйнованого мосту. Готується проектно-кошторисна документація. Підготовлено будівельний майданчик, частину пошкодженого залізничного полотна демонтовано. Фінансування робіт здійснюється за рахунок коштів металургійних комбінатів імені Ілліча та "Азовсталь" Групи "Метінвест", - зазначили в прес-релізі.

Генеральний директор ММК імені Ілліча Юрій Зінченко наголосив: "Резервну колію побудовано. Тепер ми знову отримуватимемо сировину та відвантажуватимемо готову продукцію через морський порт. Хочу зазначити, що перші дні новою залізничною віткою склади ходитимуть лише вдень та зі швидкістю не більше ніж 20 км/год. Це треба, щоб відбулася усадка ґрунту під залізничними коліями після проходження вантажних потягів".

Водночас генеральний директор МК "Азовсталь" Енвер Цкітішвілі сказав: "У максимально стислі терміни ми змогли побудувати резервну колію. Дякую азовстальцям і іллічівцям, а також співробітникам "Укрзалізниці" за злагоджену роботу з будівництва резервної колії. Ми також продовжуємо роботи з відновлення зруйнованого мосту. За прогнозами фахівців, термін виконання робіт становитиме до трьох місяців".

Як повідомлялося, в ніч із 22 на 23 грудня в Маріуполі підірвали залізничний міст через р. Кальчик. Порушено залізничне сполучення з Маріупольським торговим портом і міським залізничним вокзалом. Меткомбінати імені Ілліча та "Азовсталь" опинилися на межі зупинення.

Крім того, була спроба підриву ще одного моста. Група осіб у камуфляжній формі, озброєних автоматичною зброєю, обстріляла азовстальців, що здійснювали плановий обхід території. Одна людина загинула, одна важко поранена. Неподалік від місця нападу на працівників підприємства було виявлено два мішки тротилу, закладені під опору мосту.

"Метінвест" - найбільший гірничо-металургійний холдинг України. Підприємства групи розташовані переважно в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА