14:02 09.01.2015

Посилення вогню бойовиків у зоні АТО - наслідок прибуття чергового гумонвою з РФ, зазначає Лисенко

2 хв читати
Посилення вогню бойовиків у зоні АТО - наслідок прибуття чергового гумонвою з РФ, зазначає Лисенко

Спікер АТО Андрій Лисенко інформує про активізацію бойовиків за минулу добу в зоні АТО, посилення вогню по всій лінії розмежування, і зазначає, що це стало наслідком прибуття до України чергового так званого гуманітарного конвою з РФ.

"Активізація дій терористів починається одразу після прибуття на територію України гуманітарного конвою", - розповів А. Лисенко в п'ятницю на брифінгу в Києві.

Він нагадав, що в четвер було зафіксовано перетин державного кордону України так званим 11 гумконвоем РФ, який складався з 124 вантажівок.

Відповідаючи на запитання про те, чи відповідає дійсності інформація про посилення обстрілу Донецька, спікер АТО сказав: "Обстріл посилилися майже у всій зоні антитерористичної операції. Тому говорити лише про місто Донецьк окремо ми не можемо, оскільки вогонь ведеться по всій лінії розмежування". "Це яскравий результат прибуття так званого гуманітарного конвою", - зазначив А. Лисенко.

Спікер АТО поінформував, що неспокійною ситуація залишається на Донецькому, Маріупольському та Луганському напрямках.

За словами А. Лисенка, дія "режиму тиші" дозволила в рази зменшити втрати серед українських військовослужбовців, однак " у разі небезпеки життя, військові діють згідно з наказом і дають належну відсіч у відповідь на провокації з боку терористів".

Також А. Лисенко повідомив про почастішання випадків використання бойовиками безпілотних літальних апаратів. За минулу добу, за його словами, зафіксовано вісім прольотів "безпілотників".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА