13:41 12.01.2015

Кафе в Ізмаїлі, де стався вибух, працювало без дозволу - ДСНС

2 хв читати
Кафе в Ізмаїлі, де стався вибух, працювало без дозволу - ДСНС

Кафе в центрі Ізмаїла (Одеська обл.), де внаслідок вибуху постраждали щонайменше вісім людей, зокрема четверо - дуже сильно, працювало без дозвільних документів.

"Кафе тривалий час було на реконструкції та відкрилося за місяць до Нового року. Органи державного нагляду ДСНС України в Одеській області об'єкт не перевіряли у зв'язку з мораторієм на проведення перевірок, згідно із законом України від 23.02.2012 №4448-VI. Власник кафе не подавав декларації відповідності матеріально-технічної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки, яку має подавати через Центр надання адміністративних послуг при органах місцевого самоврядування згідно зі ст. 57 Кодексу цивільного захисту України, (постанова КМУ від 5.06.2013 р. №440), відповідно органи ДСНС про початок робіт поінформовані не були", - повідомила прес-служба Головного управління Держслужби України з питань надзвичайних ситуацій в Одеській області.

За даними рятувальників, унаслідок вибуху постраждали дев’ять людей, з яких п'ятеро - працівники кафе, четверо - відвідувачі. Троє працівників кафе перебуває у важкому стані в реанімації.

У свою чергу Головне управління МВС України в Одеській області, як і раніше, підтверджує інформацію про вісьмох постраждалих, зокрема чотирьох, що перебувають у реанімації.

Ймовірна причина трагедії - витік газу з газового балона з подальшим вибухом та займанням.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, в неділю близько 16:00 в центрі Ізмаїла стався потужний вибух. Епіцентром вибуху було кафе. Унаслідок вибуху та подальшої пожежі, за даними місцевої влади, постраждали понад десять людей.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА