16:47 12.01.2015

На Харківщині припинено діяльність конвертцентру, що перевів у готівку 300 млн грн - Міндоходів

2 хв читати
На Харківщині припинено діяльність конвертцентру, що перевів у готівку 300 млн грн - Міндоходів

Працівники оперативного управління ГУ Міндоходів в Харківській області припинили діяльність конвертаційного центру, через який протягом 201-2014 р. р. пройшло близько 300 млн грн.

Як повідомляє прес-служба ГУ Міндоходів і зборів у Харківській області, систему переведення безготівкових коштів у реальні гроші за допомогою фіктивних підприємств організував раніше судимий 43-річний уродженець Донецької області, який взяв у спільники шістьох осіб.

Протягом двох років вони створили понад 76 фіктивних підприємств, послугами яких користувалися фірми Харківської, Київської, Запорізької та Дніпропетровської областей.

"Створені підприємства, які фактично існували лише на папері, "конвертатори" реєстрували на громадян з важким фінансовим становищем, виплачуючи їм одноразову грошову винагороду. Однак формальні господарі нових фірм не розпоряджалися своїм "бізнесом" - усі банківські рахунки та реквізити використовувалися злочинцями для маскування своєї протиправної діяльності у легальний бізнес", - йдеться в повідомленні прес-служби.

У результаті обшуків було виявлено та вилучено печатки фіктивних підприємств, документацію, комп'ютерну техніку, на якій зберігалися всі дані тіньових операцій, і грошові кошти на загальну суму близько 549 тис. грн. Всі вилучені матеріальні цінності будуть використані як речові докази у кримінальному провадженні, відкритому щодо ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків).

За словами начальника оперативного управління ГУ Міндоходів у Харківській області Сергія Мережка, у результаті діяльності конвертцентру втрати бюджету лише за рахунок ухилення від сплати ПДВ становили близько 50 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА