12:03 13.01.2015

За рік кількість українців, які вважають, що якість надання адмінпослуг погіршилася, зросла - опитування

2 хв читати
За рік кількість українців, які вважають, що якість надання адмінпослуг погіршилася, зросла - опитування

Якість надання адміністративних послуг загалом в Україні позитивно оцінюють лише 5% населення, свідчать дані соцопитування фонду "Демократичні ініціативи ім. І.Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова.

Дослідження, текст якого має агентство "Інтерфакс-Україна", показало, що 0,1% українців вважають якість надання адмінпослуг дуже хорошим, 4,6% - хорошим, 34,6% - задовільним, 29,6% - поганим, 9,9% - дуже поганим. Ще 21,2% опитаних не змогли відповісти на це запитання.

У результатах опитування зазначається, що в 2014 році показник тих, хто позитивно оцінює якість надання адмінпослуг, зменшився на 7% порівняно з 2013 роком. А кількість тих, хто вважає якість надання послуг поганою, з 2013 року зросла з 32% до 40%.

Серед основних негативних елементів в отриманні адмінпослуг респонденти назвали великі черги (41,7%), відсутність чіткої інформації щодо необхідних документів (30%), затягування процедури (27,6%), необхідність відвідування багатьох інших інстанцій (19,9%), грубе поводження посадових осіб (16,1%).

Відповідаючи на запитання з приводу надання хабара самим респондентом або членами його сім'ї протягом останніх 12 місяців, 71,1% опитаних відповіли негативно, 10,7% сказали, що їм довелося давати хабарі, 18,2% не захотіли відповідати на це запитання.

Стосовно ж створення в містах спеціальних центрів надання адмінпослуг, то лише 12,7% респондентів відповіли, що такі центри в їхніх містах створені, 27,8% сказали, що немає і 59,4% не змогли відповісти. При цьому переважно люди, які зверталися до центру надання адмінпослуг, залишилися задоволені результатами. 14,4% залишилися повністю задоволені, 44,9% - переважно задоволені, 22,3% - переважно не задоволені та 14,4% - цілком не задоволені.

Опитування тривало з 19 до 24 грудня 2014 року за замовленням Центру політико-правових реформ, під час дослідження було опитано 2008 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, окрім Криму. Теоретична похибка вибірки - 2,3%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу на складі "Нової пошти" в Одесі ліквідовано - поліція

ГУР: Окупанти запускають дрони-камікадзе над ядерними реакторами Запорізької АЕС

За добу на Харківщині загинули чотири мирні жителі у результаті ворожих обстрілів

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА