19:16 15.01.2015

"ПриватБанк" заявляє про врегулювання проблеми з оплатою імпорту банківськими картками

3 хв читати
"ПриватБанк" заявляє про врегулювання проблеми з оплатою імпорту банківськими картками

ПриватБанк, найбільший український банк, повернув своїм клієнтам можливість проводити платежі гривневими картками в іноземних інтернет-магазинах, що виставляють ціну в гривнях, але буде в обов'язковому порядку попереджати їх про те, що конвертація гривні відбуватиметься за картков и м курсом, який суттєво відрізняється від офіційного.

"З сьогоднішнього дня, щоб зробити оплату в іноземній інтернет-магазині, який виставляє ціну в гривнях, у вас є два варіанти: знайти в цьому магазині можливість відключити конвертацію (наприклад, в PayPal це окрема галка); ... ознайомитися з інформацією [] і прийняти усвідомлене рішення про те, що ви готові до того, що сума, списана з карти, перевищуватиме ту суму, яку показав вам магазин", - написав у своєму блозі в мережі Facebook директор з інформаційних технологій у ПриватБанк у Дмитро Дубілет.

Він уточнив, що клієнтам пересилати меть ся посилання на інтернет-сторінку, на якій буде детально пояснено, чому списана з картки сума перевищує зазначену інтернет-магазином.

Крім того, як випливає з повідомлень клієнтів банку в блогах, 14 січня банк списав і з карток кількох клієнтів додаткові кошти за окремі операції з оплат и товарів в іноземних інтернет-магазинах за період з 1 вересня 2014 року д о 10 січня 2015 року. "Коригування зроблені адміністрацією Приват24 лише за операціями переказів коштів p2p (з картки на картку - ІФ) за кордон у гривні. І лише там, де сума коригування перевищує 2000 гривень", - підтвердив цю інформацію перший заступник голови правління Приватбанку Олег Горох і вський у своєму блозі в Facebook.

Однак таке списання викликало гостру дискусію і значн у кількість скарг на адресу банку, у зв'язку з чим до кінця робочого дня в четвер банк почав повертати клієнтам списані напередодні кошти з формулюванням "повернення коштів за помилкового списання за 14.01.15".

"Коригування будуть скасовані сьогодні до 21:00", - уточнив О. Горох і вський у своєму блозі.

Представники банку ще раз наголошують, що ці проблеми зумовлені наявністю в країні кількох курсів гривні і суттєвими відмінностями між ними.

"Дорогі клієнти, вся ця ситуація з валютними ринками усіх дратує, ми це чудово розуміємо. Повірте, нас вона дратує більше, ніж будь-кого іншого, адже для нас валютообмін - це менше 5% у загальній структурі доходів, а скільки негативу і проклять ми отримали на свою адресу... Але ми віримо, що дуже скоро ситуація повернеться в нормальне русло", - написав Д. Дубілет.

Як повідомлялося, ПриватБанк у другій половині минуло го року змушений був перейти на картковий курс для транзакцій у гривні, якщо POS- термінал фактично перебуває закордоном, це стосується як наземних транзакцій, так і транзакцій в І нтернет і. С таном на 15 січня його картковий курс покупки долара становив 20 грн/$1 за офіційно го курс у Нацбанку 15,776095 грн/$1 і готівково го курс у 16,52 грн/$1 (купити валюту на обмінних пунктах за такими курсами практично неможливо - ІФ).

Однак залишилися окремі схеми, які дозволяли клієнтам конвертувати гривню за картками за курсом, близьким до офіційних. За даними О. Горох о вського, обсяг таких транзакцій став лавиноподібно зростати: у жовтні - 138,4 млн грн, у листопаді - 177,3 млн грн, у грудні - 560,7 млн грн. У результаті банк ввів додаткові обмеження, зокрема, 3 січня заборонив оплату своїми гривневими картками в іноземних інтернет-магазинах, які конвертували гривню у валюту на своїй стороні без попиту у клієнтів. У процесі перегляду цих схем була допущена подвійна конвертація, і ПриватБанк повернув клієнтам за операції з 29 грудня д о 3 січня 5 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА