15:14 16.01.2015

Справи двох "беркутівців" про розстріл людей на Майдані передано до суду - генпрокурор

1 хв читати
Справи двох "беркутівців" про розстріл людей на Майдані передано до суду - генпрокурор

Матеріали кримінальних проваджень стосовно двох колишніх співробітників "Беркута", причетних до масових розстрілів на майдані Незалежності в Києві взимку минулого року, направлені до суду, заявляє генеральний прокурор України Віталій Ярема.

"Ви знаєте, що з серпня здійснюється ознайомлення з матеріалами кримінальних проваджень співробітниками "Беркута", які брали участь у розстрілі громадян на Майдані 20 лютого 2014 року, тому ми були змушені звернутися до суду щодо обмеження терміну ознайомлення з матеріалами кримінального провадження, і цей термін було встановлено 15 січня 2015 р, тобто вчора він закінчився", - розповів В. Ярема на брифінгу в п'ятницю.

"Сьогодні слідчий поїхав до слідчого ізолятора і повідомив двом співробітникам "Беркуту" про те, що матеріали і обвинувальний акт направляються до суду. Сьогодні обвинувальний акт стосовно них вже буде в суді і можна вважати, що передано (кримінальне провадження - ІФ) до суду 16 січня", - додав генпрокурор.

Як повідомлялося, раніше Генпрокуратура закінчила досудове розслідування і почала ознайомлення потерпілих із матеріалами кримінального провадження стосовно командира роти спецпризначення полку міліції особливого призначення "Беркут" при ГУ МВС України в Києві та двох його підлеглих, які разом з іншими правоохоронцями вранці 20 лютого 2014 року, виконуючи злочинний наказ колишніх керівників, неправомірно застосували вогнепальну зброю і скоїли вбивство 39 учасників акцій протесту на вул. Інститутській.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА