16:05 16.01.2015

У МОЗ України вважають медреформу успішною та мають намір її продовжувати

2 хв читати
У МОЗ України вважають медреформу успішною та мають намір її продовжувати

Заступник міністра охорони здоров'я України Альона Терещенко заявляє, що Мінохорони здоров'я має намір продовжити проведення реформи системи охорони здоров'я, яка розпочалася в чотирьох пілотних регіонах України в 2011 році.

"Позиція Міністерства охорони здоров'я збігається з профільним комітетом, і зареєстровано проект закону щодо продовження дії закону про пілотів, оскільки ті новації, які було введено в цьому законі (а це нова форма фінансування для стимулювання професійної діяльності медичних працівників, а також створення єдиного простору та розмежування рівнів медичної допомоги), засвідчили, що реформа успішна і має бути продовжена", - заявила заступник міністра, виступаючи у Верховній Раді в п'ятницю.

Реформу системи охорони здоров'я було розпочато в чотирьох пілотних регіонах - Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та в Києві.

Згідно з відповідним законом від 2011 р., передбачається, що пілотний проект реформування системи охорони здоров'я протягом 2011-2014 рр. стосуватиметься структурно-організаційної та функціональної перебудови системи медобслуговування в пілотних регіонах.

Йдеться про підвищення рівня медичного обслуговування населення, введення нових підходів організації роботи медзакладів, підвищення ефективності використання бюджетних коштів.

Реалізація пілотного проекту передбачає створення на базі наявних пілотних регіонів мережі закладів охорони здоров'я, структурованої за видами меддопомоги системи медичного обслуговування з розподілом медзакладів на перший, другий і третій рівні та медзаклади екстреної допомоги.

У пілотних регіонах має також бути перепрофільовано заклади охорони здоров'я, які надають спеціалізовану меддопомогу, а також організовано госпітальні округи для надання населенню вторинної (спеціалізованою) меддопомоги.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

ВИБУХ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстрілювали Марганецьку та Мирівську громади, а також громади Криворіжжя, є поранена

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА