16:55 16.01.2015

За фактом інциденту з кореспондентами Lifenews відкрито кримінальне провадження

2 хв читати
За фактом інциденту з кореспондентами Lifenews відкрито кримінальне провадження

У зв'язку з інцидентом з журналістками одного з ыноземних телеканалів біля будівлі Генеральної прокуратури України в п'ятницю в Києві міліція відкрила кримінальне провадження за статтею "Умисне знищення або пошкодження майна".

Як повідомляє відділ зв'язків із громадськістю ГУМВС України в місті Києві, Печерське райуправління міліції порушило кримінальне провадження за ч. 1 ст. 194 КК України - "Умисне знищення або пошкодження майна" (карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або позбавленням волі на строк до 3 років.).

Також у столичній міліції нагадали, що "сьогодні біля будівлі Генеральної прокуратури України під час мітингу активістів та громадськості журналістам іноземного телеканалу нібито пошкодили відеокамеру".

"З-під стін силового відомства представники одного з українських телеканалів здійснювали пряму трансляцію про масові заходи. Водночас іноземні журналісти почали голосно висловлюватися про роботу кореспондента, який був у кадрі. Представники вітчизняного телеканалу разом з активістами попросили колег, у яких, до речі, акредитація для роботи в Україні закінчилася минулого року, не заважати. Але останні не відреагували. У результаті емоційного спілкування між активістами та іноземними ЗМІ відеокамера останніх опинилася на землі", - розповіли в ГУ МВС Києва.

Наразі журналісти перебувають у Печерському райуправлінні київської міліції, де пишуть офіційну заяву з приводу навмисного пошкодження майна телеканалу.

Водночас агентству "Інтерфакс-Україна" у міліції наголосили, що наразі затриманих у зв'язку з цим інцидентом немає.

Раніше в соцмережах українські журналісти написали, що під час прямого включення одного з українських телеканалів під час під Генпрокуратурою дві журналістки російського телеканалу Lifenews почали голосно спілкуватися, на що українські колеги попросили не заважати їм працювати. У результаті словесних перепалок камера Lifenews впала, у зв'язку з чим російські журналістки звернулися до київської міліції.

Інформацію про інцидент також оприлюднено на сайті Lifenews.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

У Києві на вихідні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

Матеріали до 2-го читання законопроєкту про заборону афілійованих із РПЦ організацій оприлюднять після юрекспертизи

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА