16:29 17.01.2015

Активним громадам держава допоможе розробити доступні лізингові або кредитні держпрограми із житла - глава Мінрегіону

2 хв читати
Активним громадам держава допоможе розробити доступні лізингові або кредитні держпрограми із житла - глава Мінрегіону

Міністерство регіональної політики, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) кардинально змінить концепцію і підходи до будівництва доступного житла, а активним громадам допоможуть розробити доступні лізингові або державні кредитні програми, що дозволять і будувати, і купувати житло.

Про це повідомила прес-служба Мінрегіону в суботу з посиланням на віце-прем'єр-міністра-міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка.

За його словами, всі кроки з реформування житлово-комунального господарства і будівельної галузі безпосередньо пов'язані з децентралізацією.

Г. Зубко вважає, що громадам потрібно на дати інструменти, що дозволять їм самостійно заробляти кошти на розвиток своїх територій. Частина таких інструментів передбачена у проектах законів, які Мінрегіон направив на розгляд Верховної Ради.

Як приклад, Г. Зубко навів законопроект про енергосервісн і компані ї, про житлово-комунальні послуги, про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку, ухваленого вже у першому читанні, законопроект про децентралізацію повноважень Держархбудінспекції. Він зазначив, що економіку може запустити, зокрема і будівництво.

"Ми маємо надати поштовх процесу. Тим більше, у такій екстремальній ситуації. Тут кілька напрям ів. З одного боку, у нас є компанії, які можуть виходити на міжнародний ринок. Ми серйозно розглядаємо пропозиції, які надійшли з Казахстану. З іншого боку, ми будувати мемо житло в Україні. Але кардинально переглянувши концепцію і підходи до доступного житла. Наприкінці лютого ми представляємо свою концепцію", - процитовано в повідомленні віце-прем'єр.

Г. Зубко наголосив, що держава спирати меть ся на сильні, активні громади.

"Де активний мер, (міської) ради, є вміння і бажання залучати інвестиції, де створюють нові робочі місця, там першочергове завдання держави - допомогти процесу, дати поштовх, розробити доступні лізингові або державні кредитні програми, що дозволять людям і будувати, і купувати житло. У нас поруч Польща. Там з 1991 року йдуть ц им шлях ом. Подивіться на їх охайні енергоефективні будинки, чисті вулиці, працюють культурні центри ... Дивимося й робимо. Тим більше, що це держава сьогодні так широко відкрила двері співпраці ", - додав він

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА