13:10 19.01.2015

"Укрзалізниця" скасує шість поїздів, низка інших змінить періодичність курсування

3 хв читати
"Укрзалізниця" скасує шість поїздів, низка інших змінить періодичність курсування

Державна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") для оптимізації витрат у пасажирському секторі скасує шість пар поїздів, але на їхніх маршрутах забезпечуватимуться альтернативні перевезення іншими поїздами далекого прямування, а також регіональними і приміськими поїздами.

Як повідомила прес-служба "Укрзалізниці", скасовуються такі поїзди: № 144/90 - 89/143 Кривий Ріг/Дніпропетровськ - Новоолексіївка, з Кривого Рогу та Дніпропетровська з 19 січня, з Новоолексіївки з 20 січня; № 28/27 Київ - Новоолексіївка, з Києва з 19 січня, з Новоолексіївки з 20 січня; № 259/260 Миколаїв - Львів, з Миколаєва з 19 січня, зі Львова з 20 січня; № 231/232 Дніпропетровськ - Івано-Франківськ, з Дніпропетровська з 21 січня, з Івано-Франківська з 22 січня.

Також будуть скасовані поїзди: № 609/610 Харків - Лисичанськ, з Харкова і Лисичанська з 1 лютого; № 749/750 Київ - Тернопіль із Києва з 1 лютого, з Тернополя з 2 лютого.

"Укрзалізниця" зменшує витрати в секторі пасажирських перевезень дальнього сполучення. За 2014 рік збитки від перевезень у цьому сегменті збільшилися порівняно з 2013 роком майже на 1 млрд грн і досягли 4,2 млрд грн. На організацію перевезень пасажирів "Укрзалізниця" спрямовує доходи від вантажних перевезень, але ситуація в цьому сегменті теж значно погіршилася, адже в минулому році перевезено на 12,1% менше вантажів порівняно з 2013 роком", - йдеться в повідомленні.

Крім того, аналіз пасажиропотоку також свідчить про зменшення користувачів залізничним транспортом. Так, у 2014 році перевезено у дальньому сполученні 81,5 млн пасажирів, що на 33,2% менше, ніж у 2013 році, коли було перевезено 122 млн пасажирів. При цьому збільшується вартість паливно-мастильних матеріалів, електроенергії, елементів будови колії тощо.

"В умовах обмежених фінансових ресурсів "Укрзалізниця" змушена переглянути розміри руху, зокрема змінити періодичність курсування поїздів, скасувати малонаселені і збиткові поїзди", - зазначає адміністрація.

Так, починаючи з другої половини січня, зміниться періодичність курсування чотирьох пар поїздів: № 310/309 Одеса - Херсон, з Одеси і Херсона з 19 січня раз на чотири дні непарними числами (замість через день); № 137/138 Черкаси - Одеса, з Черкас з 31 січня і далі з 3 лютого непарними числами один раз на чотири дні, з Одеси з 1 лютого і далі з 4 лютого парними числами один раз на чотири дні (замість щоденно); № 132/131 Хмельницький - Херсон, Хмельницького з 1 лютого раз на чотири дні непарними, з Херсона з 2 лютого так само, але парними числами (замість через день); № 397/398 Черкаси - Львів, Черкас з 1 лютого непарними один раз на чотири дні, зі Львова з 2 лютого парними раз на чотири дні (замість щоденно).

Крім того, через день курсуватимуть дві пари поїздів одеського напрямку, які раніше курсували щодня: № 148/147 Одеса - Київ із Одеси з 1 лютого через день непарними числами, з Києва з 2 лютого парними через день (замість щоденно); № 108/107 Одеса - Ужгород із Одеси з 2 лютого через день парними, з Ужгорода з 3 лютого через день непарними числами (замість щоденно).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА