13:59 19.01.2015

Київ виділить 12 млн грн на реконструкцію кінотеатру "Жовтень" у 2015 році

1 хв читати
Київ виділить 12 млн грн на реконструкцію кінотеатру "Жовтень" у 2015 році

Проект бюджету Києва на 2015 рік передбачає виділення 12 млн грн на реконструкцію, капітальний ремонт та ремонтно-реставраційні роботи кінотеатру "Жовтень" на вул. Костянтинівській, 26 у Подільському районі Києва.

Згідно з проектом документа, загальна вартість фінансування реконструкції становить 60 млн грн, передбачувані видатки на завершення будівництва на майбутні роки становлять 48 млн грн.

Як повідомлялося, замовником проектування та реконструкції будівлі кінотеатру визначено комунальне підприємство з питань будівництва житлових будинків "Житлоінвестбуд-УКБ". Воно має отримати початкові дані на проектування, забезпечити розробку та затвердження проектно-кошторисної документації, визначити генеральні проектну та підрядну організації.

Пожежа в кінотеатрі "Жовтень" виникла о 21:40 29 жовтня 2014 року і була ліквідована через майже чотири години. Пожежа знищила дах будівлі кінотеатру на площі 300 кв. м. Жертв і постраждалих не було.

Спочатку міліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 КК (умисне знищення або пошкодження майна шляхом підпалу, вибуху), а 31 жовтня було затримано двох підозрюваних - студента та його безробітного знайомого. Вони зізналися у вчиненні злочину. Під час обшуку в гуртожитку, де проживали затримані, виявлено гранати РГД.

Підозрювані стверджували, що мали намір зірвати сеанс показу фільму на ЛГБТ-тематику та не могли уявити, що їхні дії призведуть до пожежі та знищення кінотеатру. Їх взяли під домашній арешт.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА