18:55 20.01.2015

Терористи підірвали залізничний міст у Запорізькій області, зійшов із рейок вантажний потяг із рудою

2 хв читати

Залізничний міст підірваний 20 січня в селі Кузнецівка Розівського району Запорізької області на межі з Донецькою областю.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Придніпровської залізниці (ПЗ, Дніпропетровськ), унаслідок вибуху зійшов із рейок вантажний потяг.

"Інцидент стався на території Донецької залізниці, але з вантажним поїздом, який належить Придніпровській магістралі, що рухався за напрямком Комиш-Зоря - Сартана з 5 тис. тонн концентрату", - зазначили в прес-службі.

Там уточнили, що близько 15:00 на 360 км перегону Комиш-Зоря - Розівка перед поїздом вибухом був пошкоджений мостовий перехід. Машиніст потяга зауважив це і застосував екстрене гальмування, проте локомотив проїхав пошкодження і зійшов із рейок. Також зійшли з рейок 20 вагонів потяга.

Жертв і постраждалих немає. На місці працюють експерти. Рух потягів на ділянці Комиш-Зоря - Розівка припинено.

Водночас, за даними радника глави МВС України Зоряна Шкіряка, в результаті диверсії з рейок зійшли десять вагонів потяга, на місце виїхали слідчо-оперативні групи та керівництво УМВС, СБУ і прокуратури в Запорізькій області для визначення кваліфікації та з'ясування всіх обставин цієї події.

"Нині бійці 79-ї аеромобільної бригади взяли в кільце місце аварії потяга. Оперативно повідомлятимемо про хід подій", - написав він у своєму Facebook у вівторок увечері.

Водночас, як розповіла агентству прес-секретар прокурора Запорізької області Маріанна Піскунова, зійшов із рейок 30-вагонний состав із рудою, який рухався убік Волновахи (Донецька обл.).

У правоохоронних органах також зазначають, що цей злочин може бути кваліфіковано як теракт.

Водночас, підрив залізничного мосту Служба безпеки України розглядає як диверсію, повідомив радник глави СБ України Маркіян Лубківський.

"Ми вважаємо, що це - диверсія. Це спланована диверсія, яка мала на меті зупинити переміщення потягів на цій залізничній ділянці. Проводяться слідчі дії, і, я думаю, що найближчим часом ми зможемо про це поінформувати громадськість", - сказав М.Лубківський у вівторок увечері в ефірі телеканалу "112.Україна".

Згідно з Кримінальним кодексом України, диверсія - це вчинення з метою ослаблення держави вибухів, підпалів або інших дій, спрямованих на масове знищення людей, заподіяння тілесних ушкоджень чи іншої шкоди їхньому здоров'ю, на зруйнування або пошкодження об'єктів, які мають важливе народногосподарське чи оборонне значення, а також вчинення з тією самою метою дій, спрямованих на радіоактивне забруднення, масове отруєння, поширення епідемій, епізоотій чи епіфітотій, - карається позбавленням волі терміном від 8 до 15 років. Диверсія здійснюється умисно і лише з прямим наміром.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у Харкові дітей один хлопчик важкому стані, повідомив мер

"Укренерго" закликає до економного споживання е/е ввечері, щоб уникнути графіків відключень

СБУ затримала жительку Київщини, яка передавала ворогу інформацію про оборону Києва у 2022 році

Окупанти вдарили по Харкову, постраждало троє дітей - Синєгубов

Рада продовжила дію воєнного стану та загальної мобілізації

В Івано-Франківській області ліквідовано пожежу на об'єкті критичної інфраструктури після атаки ворога - ДСНС

Уночі 9 та 10 травня в Україні заморозки на поверхні ґрунту

У четвер в Україні без опадів, лише в Карпатах і Криму короткочасні дощі, на поверхні ґрунту заморозки

Через бойові дії та ворожу атаку є знеструмлення в дев'яти областях - "Укренерго"

Унаслідок нічного удару по Білозерці загинула жінка, постраждали троє людей - Херсонська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА